PASKI FILETA KAŁAMARNICY W OLEJU. PAKOWANY PRÓŻNIOWO.
Składniki: paski solonego, rozmrożonego, blanszowanego fileta z kałamarnicy (Dosidicus gigas) (60 %), olej słonecznikowy rafinowany, dezodoryzowany, sól, kwas (kwas octowy), mieszanka przypraw w zmiennych proporcjach (cebula, marchew, ziele angielskie, kolendra, gorczyca, papryka czerwona, liść laurowy, owoce jałowca), cukier, regulator kwasowości (kwas cytrynowy), substancje konserwujące (E 211, E 200).
Produkt może zawierać: gluten, gorczyce, seler, nasiona sezamu.
Wartość odżywcza na 100 g:
Wartość energetyczna
573 kJ / 137 kcal
Tłuszcz, 6,9 g - w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,8 g
Węglowodany 1 g, - w tym cukry 0,8 g
Białko 18 g
Sól 3,2 g
Najlepiej spożyć przed: data na spodzie opakowania. Data jest jednocześnie numerem partii. Przechowywać w temperaturze od 0 °C do +6 °C. Po otwarciu przechowywać w temperaturze od 0 °C do +6 °C i spożyć w ciągu 72 godzin (h). Kraj pochodzenia kalmara olbrzymiego: Peru. Numer kodu jest podany w pobliżu numeru partii.
Producent: Aquafrost LTD, ul. 1-E Tsentralna 19, Burłacza Bałka, 68000 Czarnomorsk, Ukraina.
Importer: Nickal Sp. z o.o., Marywilska 26, 03-228 Warszawa.