KAŁAMARNICA HUMBOLDTA W BIO OLIWIE Z OLIWEK EXTRA
PAN DO MAR (rybołówstwo zrównoważone)
SKŁADNIKI
KAŁAMARNICA gotowana na parze 75 %, ekologiczna oliwa z oliwek extra virgin 24 %, sól morska. 24 % składników pochodzi z certyfikowanych upraw ekologicznych.
OPIS
Produkt sterylizowany. Kałamarnica Humboldta (Dosidicus gigas) złowiona w południowo-wschodniej części Oceanu Spokojnego (FAO 87.I.13).
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g PO ODSĄCZENIU
Energia: 1296 kJ/312 kcal
Tłuszcz: 24,8 g
w tym kwasy nasycone: 4,8 g
jednonienasycone: 15 g
wielonienasycone: 3,7 g
Węglowodany: < 2,0 g
w tym cukry: < 1,0 g
Błonnik: <1,0 g
Białko: 21,6 g
Sól: 0,3 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Po otwarciu przechowywać w lodówce w niemetalowym pojemniku i spożyć w ciągu 3 dni
- PKWiU: 10.20.25.0
- Gwarantowany termin przydatności (w dniach): 360
- BEZ GLUTENU (w składnikach): BEZ GLUTENU (w składnikach)
- Kraj pochodzenia: Hiszpania