Kakao ziarno kruszone 200g surowe
Kakao to najpewniej produkt lubiany przez wszystkich.
Dzieci uwielbiają pić je z gorącym mlekiem, a dorośli dodawać do tortów, deserów i śniadań na słodko. Gorzkie kakao w proszku nie jest jedyną i najczystszą postacią ziaren kakaowca.
Surowe kakao to najbogatsze na świecie źródło magnezu oraz wyjątkowo silny antyoksydant. W postaci kruszonej będzie zdrowym dodatkiem i ciekawym urozmaiceniem potraw.
Składniki:
- 100% ekologiczne kakao ziarno surowe kruszone
Wartości odżywcze w 100g produktu:
- Wartość energetyczna dla 100g produktu: 2416 kJ / 577 kcal
- Tłuszcz: 51,6
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 30,3g
- Węglowodany: 6g
- w tym cukry: 1,5g
- Błonnik: 23,4g
- Białko: 12,8g
- Sól: 0g
Przechowywanie:
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu w szczelnie zamkniętym opakowaniu.
Informacje o alergenach:
W zakładzie pakowane są również sezam, gorczyca, różne orzechy, orzeszki ziemne, soja, produkty zawierające: dwutlenek siarki oraz gluten.
Surowe kakao charakteryzuje się bardzo wysoką zawartością substancji antyoksydacyjnych, dodatkowo stanowi doskonałe źródło błonnika pokarmowego.
Pokruszone ziarno kakaowca stanowi doskonałą alternatywę czekolady dla osób ograniczających spożycie cukru.
Kruszone kakao doskonale sprawdzi się w diecie osób chorych na cukrzycę lub insulinooporność.
Te przepyszne drobinki charakteryzują się niskim indeksem glikemicznym.