ZIARNA KAKAOWCA CAŁE SUROWE 1 kg
Bardzo popularne na całym świecie kakao trafia na półki sklepowe pod wieloma postaciami, poddawane procesowi palenia traci wiele cennych składników. Nasze ziarna nie są ani palone ani prażone, a jedynie fermentowane i suszone. Dzięki temu zachowują całą gamę cennych składników.
- Jest doskonałym źródłem magnezu, zawiera go najwięcej spośród wszystkich znanych produktów spożywczych na świecie.
- Zawiera wiele cennych minerałów, takich jak potas, wapń oraz magnez.
- A dodatkowo zawiera największą koncentrację antyoksydantów spośród wszystkich produktów na świecie dzięki czemu pozwala opóźniać procesy starzenia.
- Jest naturalnym afrodyzjakiem.
Sposób użycia: ziarna należy uprażyć, obrać ze skórki i w takiej postaci można spożywać. Uprażone, obrane ziarna można mielić.
Kraj pochodzenia: Peru/Wenezuela/Ekwador/Madagaskar
Uwaga!
Ziarna kakao poddane fermentacji posiadają naturalny biały nalot oraz specyficzny zapach. Nie jest to efekt zepsucia się ani pleśń a naturalne zjawisko. W związku z powyższym reklamacje z tego względu nie będą przyjmowane.
Wartości odżywcze w 100 g produktu:
Wartość energetyczna 2621 kJ/ 626kcal
Tłuszcz: 51 g
- kwasy tłuszczowe nasycone 30 g
Węglowodany: 29,4 g
- cukry 15 g
Białko 12,4 g
Błonnik 15 g
Sól 0,1 g
Opakowanie: torebka typu doypack z zamknięciem strunowym. Torebki te charakteryzują się wysoką wytrzymałością na uszkodzenia mechaniczne.
Informacja o alergenach: Na terenie zakładu konfekcjonowane są produkty zawierające: sezam, soję, dwutlenek siarki, gluten, gorczycę, orzechy, seler. Dokładamy wszelkich starań aby pakowanie alergenów odbywało się w najdłuższym możliwym odstępie czasu, jednak nie możemy w pełni zagwarantować, że w pakowanych produktach nie znajdą się śladowe ilości alergenów.