Ekologiczne surowe kruszone ziarna kakao, otrzymane z najwyższej jakości ziaren kakaowca. Charakteryzują się wytrawnym kakaowym smakiem. Przetwarzane w niskich temperaturach w celu zachowania maksymalnej ilości składników odżywczych. Stanowią podstawowy składnik czekolady.
Składniki: kakao ziarna kruszone surowe* 100%
*składniki pochodzące z upraw ekologicznych
Jednostka certyfikująca: PL-07
Pochodzenie surowców: Rolnictwo spoza UE (Peru)
Informacja alergiczna: Produkt może zawierać alergeny: gluten, orzeszki ziemne i inne orzechy, sezam, soję.
Produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Wartość odżywcza w 100g produktu:
Wartość energetyczna: 2805 kJ/ 678 kcal
Tłuszcz: 52 g
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe: 30 g
Węglowodany: 29 g
- w tym cukry: 1,5 g
Błonnik: 23 g
Białko: 12 g
Sól: 0,15 g