Kakao w proszku 1 kg
✔ Opis produktu
Właściwości zdrowotne kakao docenili już Majowie i Aztekowie. Napój przyrządzany na bazie proszku z nasion owoców kakaowca był przez nich nazywany napojem bogów. Nic dziwnego, kakao posiada wyjątkowe wartości odżywcze. Przede wszystkim jest skarbnicą przeciwutleniaczy, które zapobiegają wielu chorobom, jak również substancji, które uspokajają i poprawiają humor.
✔ Składniki
Kakao
✔ Masa netto
1000 g
✔ Stosowanie
Kakao w proszku znalazło zastosowanie przy produkcji różnych wyrobów cukierniczych. Niweluje mdły smak. Stanowi istotny składnik tortów, ciast, czekoladowych ciasteczek, musów, czekolad oraz napojów podawanych zarówno na zimno, jak i gorąco.
✔ Rodzaj opakowania
Produkt jest pakowany w grube opakowania typu „doypack” posiadające zapięcie strunowe, zgrzewane w celu zachowania świeżości. Struna pozwala na wielokrotne otwieranie i zamykanie opakowania. Sposób pakowania przedstawia zdjęcie poglądowe na aukcji.
✔ Wartości odżywcze produktu w 100 g:
- Wartość energetyczna: 1259 kJ/303 kcal
- Tłuszcz: 10,5 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 6,4 g
- Węglowodany: 13 g
- w tym cukry: 0,5 g
- Białko: 23,5 g
- Sól: 0,86 g
✔ Sposób przechowywania
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
✔ Terminy przydatności
Wszystkie produkty posiadają długie terminy przydatności do spożycia, minimum 4 miesiące od daty zakupu.
✔ Informacje o alergenach
Produkt może zawierać śladowe ilości produktów pakowanych w zakładzie, m.in. różne orzechy, sezam, soja, produkty zawierające gluten.