Kakao w proszku BIO 150 g - PROBIO
Kakao sproszkowane o obniżonej zawartości tłuszczu bezglutenowe BIO 150 g - PROBIO
Ekologiczne kakao jest doskonałym dodatkiem do wielu potraw, takich jak ciasta, ciastka, lody i koktajle. Może być również spożywane jako napój z mlekiem i cukrem lub miodem.
Składniki
Kakao* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)
Wartość odżywcza produktu w 100 g
Wartość energetyczna: 1520 kJ / 364 kcal
Tłuszcz: 2,4 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,4 g
Węglowodany: 65 g
w tym cukry: 0 g
Błonnik: 9,5 g
Białko: 15 g
Sól: < 0,01 g
Sposób przygotowania
Do 0,5 l gorącej wody wsypać dwie łyżki mielonej kawy i gotować przez 3 minuty. Odstawić i odczekać jeszcze 3-5 minut. Wedle uznania dodać mleko i cukier.
Zalecane warunki przechowywania
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.