Kakao Surowe Criollo Sproszkowane Bezglutenowe BIO 250 g Natu
Kakao Surowe Criolllo Sproszkowane Bezglutenowe BIO 250 g Natu
Surowe kakao w proszku to najprostszy sposób na spotkanie z magią czekolady. Doskonałe jako napój, dodatek do koktajli, ciast czy deserów. Kakao jest najsilniejszym antyoksydantem. Zawiera magnez, siarkę, przeciwutleniacze, inhibitory moa, fenyloetylaminę i anandamid. Substancje te mogą wspomagać profilaktykę chorób serca, uwalniają od stresu i wprowadzają w pozytywny nastrój. Dodatkowo zawartość teobrominy i niewielkich ilości kofeiny, ma działanie nie tylko pobudzające, ale działa również regenerująco zarówno po wysiłku fizycznym jak i psychicznym.
Ojczyzną kakaowca jest rejon Ameryki Środkowej gdzie starożytni Majowie i Aztekowie uważali go za święte drzewo. Dziś ziarna kakowca znane są na całym świecie, używane w przemyśle cukierniczym. Należą do bardzo wartościowych i skondensowanych substancji odżywczych, pełnych witamin i minerałów.
Polecane przez nas surowe kakao pochodzi z najsmaczniejszej i cenionej odmiany Criollo. Zostały w nich zachowane wszystkie wartościowe substancje odżywcze. Surowe ziarna kakao możemy spożywać jako przekąskę w mieszankach z orzechami i suszonymi owocami. Pokruszonymi można posypać desery, ciasta i musli.
Składniki:
100% organiczne sproszkowane surowe ziarno kakao, odmiana Criolllo*
* składniki pochodzące z upraw ekologicznych, objęte certyfikatem kontroli
Wartość odżywcza w 100 g:
wartość energetyczna - 1430 kcal / 342 kJ
Tłuszcz - 11 g
- w tym tłuszcze nasycone - 6,5 g
Węglowodany - 14 g
- w tym cukry - 0 g
Białko - 24 g
Sól - 0,1 g
Kraj pochodzenia: Peru
Certyfikaty: BIO
- Kraj pochodzenia składników: Peru
- Kraj producenta: Polska
- Gwarantowany, minimalny termin przydatności (w dniach): 180
- Bez glutenu (z oznaczeniem): Tak
- Wegetariańskie: Tak
- Wegańskie: Tak
- Bez laktozy: Tak
- Bez dodatku cukru: Tak
- Bez jaj: Tak
- Bez drożdży: Tak
- Producent: AN s.c., ul. Orląt Lwowskich 93, 41-208 Sosnowiec
Kod produktu: 5906736904603