KAKAO
odtłuszczone - o zawartość tłuszczu 10-12%
Kakao jest najpopularniejszym dodatkiem piekarniczym i cukierniczym o charakterystycznym aromacie i smaku, a także bardzo wyrazistym kolorze. Kakao odtłuszczone zawiera 10-12% tłuszczu kakaowego. Dzięki alkalizacji kakao uzyskuje neutralne pH 7-8, a tym samym łagodniejszy smak bez dominującej goryczki czy kwasowości. Zaletami oferowanego kakao są także obniżona wartość kaloryczna i dużo lepsze właściwości tworzenia zawiesiny z wodą.
Idealne jako dodatek do ciast, deserów, czekolady, a także do przygotowania kakao do picia.
opakowanie - torebka 1 kg
kraj pochodzenia - Hiszpania
Wartość odżywcza w 100 g: Energia 1368 kJ/326,8 kcal; Tłuszcz 11 g, w tym kw. tłuszczowe nasycone 6,7 g; Węglowodany 7,3 g, w tym cukry 0,8 g; Białko 20,4 g; Błonnik 57,5 g; Sól 9,7-59,7 mg;
Zapraszamy na pozostałe nasze aukcje.
Szczególnie polecamy nasza zdrowe maki :
mąkę z pradawnej pszenicy 2AB - źródło selenu polecana dla osób z IBS i wszystkich ceniących sobie zdrowy styl życia.
mąki orkiszowe typ 680 i 1850,
mąkę z prażonego żółtego grochu- bezglutenową mąkę, która jako jedyna wśród dostępnych mąk grochowych, dzięki odpowiedniej technologii i prażeniu pozbawiona jest smaku i zapachu grochu.
Grys grochowy - zamiennik orzechów do słodkich wypieków.
Zarodki i kiełki zbóż!