KAKAO O OBNIŻONEJ ZAWARTOŚCI TŁUSZCZU BIO 150 g - BIO LIFE
SKŁADNIKI
kakao o obniżonej zawartości tłuszczu ekologiczne 100 %.
OPIS
Proszek kakaowy powstaje po zmieleniu suszonych ziaren kakaowca. Wykorzystywany jest jako składnik wyrobów cukierniczych m.in. czekolady, ciast, napojów, polew czekoladowych oraz wielu innych.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1343 kJ/322 kcal
Tłuszcz: 12 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 7,0 g
Węglowodany: 14 g
w tym cukry: 0,9 g
Białko: 20 g
Sól: 0,02 g
INFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać sezam, soję, orzechy oraz gluten.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.