Polecamy również:
*karob
*żurawina
*rodzynki
*mieszanka keksowa
Sposób przygotowania: Kilka łyżeczek łuski kakao wsypujemy do garnka, zalewamy wrzątkiem i gotujemy do 15 minut. Po tym czasie należy przecedzić i dodać mleko. Można posłodzić cukrem czy miodem.
Polecamy z naszej oferty błonników.
Błonnik z Łuski Kakao (mielona łuska kakaowa)
Babka Jajowata Łuska
Błonnik Witalny
Babka Jajowata Ziarno
Babka Płesznik Ziarno
Wartości odżywcze produktu w 100 g:
- Wartość energetyczna: 1550 kJ/ 374 kcal
- Tłuszcze: 22 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 6,9 g
- Węglowodany: 16 g
- w tym cukry: 0,5 g
- Błonnik 27 g
- Białko: 15 g
- Sól: 0,05 g
Wartość odżywcza stanowi wartość poglądową podaną na podstawie producenta lub dostawcy.
- Składniki: łuska kakao 100 %
- Sposób przechowywania: Przechowywać w suchym, chłodnym nienasłonecznionym miejscu. Temperatura przechowywania nie powinna przekraczać 20°C, a wilgotność 75%.
- Informacja o alerganach:
Na terenie zakładu produkcyjnego konfekcjonowane są orzechy ziemne i inne orzechy, soja, sezam, gorczyca, zboża zawierające gluten, produkty zawierające dwutlenek siarki, laktozę, jaja oraz seler.
- Nie został poddany napromieniowaniu i jonizowaniu.
- Produkt nie zawiera i nie jest wyprodukowany z genetycznie zmodyfikowanych składników.
Opakowania
Przy dużych gramaturach worek zgrzewany lub wiązany. Mniejsze gramatury to opakowania doypack które są dobrym rozwiązaniem ponieważ umożliwiają kilkukrotne szczelne zamknięcie, co zabezpiecza produkt przed utratą jego właściwości. Są też stosowane worki bezbarwne zgrzewane. Wszystkie opakowania są dopuszczone do kontaktu z żywnością.
Podmiot odpowiedzialny
PPHU Rolpol Agra Robert Nowaczyk 86-060 Tarkowo Górne ul. Owocowa 12