Kakao to bogate źródło magnezu, żelaza, wapnia czy cynku. Jest to bardzo cenny składnik naszej diety, dzięki niemu mamy dobre samopoczucie czy lepszą koncentrację. Można stosować jako pyszny napój rozgrzewający na nadchodzące zimne wieczory czy jako dodatek do ciast i deserów!
Kakao Torras:
- ekologiczne
- o obniżonej zawartości tłuszczu
- bez glutenu
Składniki: ekologiczne, odtłuszczone kakao w proszku.
Zawartość tłuszczu kakaowego 11%.
Produkt bezglutenowy.
Wartości odżywcze na 100g:
Wartość energetyczna: 1360kJ/327kcal
Tłuszcz: 11g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 7g
Węglowodany: 16g
w tym cukry: 1g
w tym alkohole wielowodorotlenowe (poliole): 0g
Błonnik: 3g
Białko: 25g
Sól: 0,12g