Kakao ceremonialne Honduras Maya Rojo 100 g - Chocante
Kakao ceremonialne Honduras Maya Rojo 100 g - Chocante
Kakao ceremonialne Honduras Maya Rojo to wyjątkowy produkt z ziaren kakao odmiany Mayan Red Trinitario, znanej z wytrzymałości i bogatego profilu smakowego.
Pochodzące z regionu Copan w Hondurasie, słynie z intensywnego, czekoladowo-burgundowego smaku z subtelnymi nutami mlecznych cukierków, które rozpieszczają podniebienie. Bez kwasowości, z końcowymi akcentami karmelu i kajmaku, to kakao jest słodkie i aksamitne w każdym łyku.
- Gatunek: Trinitario
- Smak: Słodkie
- Pochodzenie: Honduras, region Copan
- Opakowanie: torebka z zamknięciem strunowym
Składniki
Pasta kakao (zmielone ziarna kakaowca) 100%
Wartość odżywcza produktu w 100 g
Wartość energetyczna: 720 kcal
Tłuszcz: 46 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 28 g
Węglowodany: 25 g
w tym cukry: 0 g
Białko: 6 g
Sól: 0 g
Sposób przygotowania
Pożądaną porcję kakao dodaj do wody lub napoju roślinnego w temperaturze ok. 60-80°C i zmiksuj. Przykładowa proporcja to 10 g kakao na 250 ml wody.
Wedle uznania można uzupełnić napój o dodatki, np. cynamon, chili lub inne przyprawy.
Zalecane warunki przechowywania
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Informacja alergenna
Produkt może zawierać śladowe ilości mleka i orzechów.