Kakao São Tomé
Na pierwszy rzut oka można pomyśleć, że to brat bliźniak Gorylka. W końcu też z Afryki!
Jednak nie daj się zwieść! Kakao São Tomé (z Wysp Świętego Tomasza) zaskakuje od pierwszego wejrzenia.
Jest delikatne w smaku: słodkie, momentami kwiatowe. Zapach kusi subtelną słodyczą świeżych owoców. W jego aromacie czuć słońce i tropikalny klimat miejsca, w którym dojrzewało. Idealnie nadaje się na pierwszy kontakt z Ceremonialnym Kakao – jego finisz jest łagodny i nie pozostawia kwaskowego posmaku. Wspaniale sprawdzi się dla dzieci (po dodaniu łyżeczki miodu).
Mimo swojego łagodnego smaku, zapachu, a nawet jasnego wyglądu (!) nadal jest mocne w działaniu, co potwierdza powiedzenie, że w delikatności jest siła!
Głównym komponentem Kakao São Tomé jest ziarno z rodzaju Forastero. Dojrzewające na wulkanicznej glebie, obficie podlane „deszczówką” sprawia, że aromat Kakao jest niezwykle bogaty, a wrażenia smakowe niezapomniane. Po pierwszym kubeczku zachce Ci się śmiać z radości, gwarantujemy!
Ciekawostką jest, że São Tomé, czyli Wyspy Świętego Tomasza (i Książęca) dawniej były nazywane czekoladowymi wyspami.
My już wiemy, że zasłużyły na tę nazwę. Przekonaj się o tym na własnym języku!
PS: Decydując się na + Kakao masz pewność, że otrzymasz sprawdzony produkt. Jesteśmy miłośnikami kakao ceremonialnego i każda partia przed dystrybucją jest przez nas testowana podczas spotkań oraz ceremonii, które regularnie organizujemy w Polsce oraz w Europie ;)
Chętnie będziemy wsparciem w Twojej podróży, po niesamowitych ścieżkach świata Kakao!
Z miłością,
Justyna i Konrad <3<3<3