telefon: 62 76112925
e-mail: allegro@planteon.pl
NIP 6181002803
O naszej dobrej opinii świadczyć mogą znaki rzetelności:
Dzięki plikom cookies i technologiom pokrewnym oraz przetwarzaniu Twoich danych, możemy zapewnić, że dopasujemy do Ciebie wyświetlane treści.Wyrażając zgodę na przechowywanie informacji na urządzeniu końcowym lub dostęp do nich i przetwarzanie danych (w tym w obszarze profilowania, analiz rynkowych i statystycznych) sprawiasz, że łatwiej będzie odnaleźć Ci w Allegro dokładnie to, czego szukasz i potrzebujesz.Administratorem Twoich danych będzie Allegro oraz niektórzy partnerzy, z którymi współpracujemy.
Ułatwienia korzystania z naszych stron, prezentowania spersonalizowanych treści i reklam oraz ich pomiaru, tworzenia statystyk, poprawy funkcjonalności strony.Zgodę wyrażasz dobrowolnie. Możesz ją w każdym momencie wycofać lub ponowić w zakładce Ustawienia plików cookies na stronie głównej. Wycofanie zgody nie wpływa na legalność uprzedniego przetwarzania.
polityka plików cookiespolityka ochrony prywatnościSprzedający rekordbs
poleca 99,20%
|
263
Kakao alkalizowane 10-12% – jeszcze lepszy smak i wszystkie zalety prozdrowotne ziaren kakaowych.
Kakao alkalizowane 10-12% to niskotłuszczowy proszek z mielonych ziaren kakaowca, polecany do stosowania w domowej kuchni i w cukiernictwie. Jest poddawane obróbce w taki sposób, aby jego pH było neutralne – naturalnie jest ono nieco kwaśne. Pod względem wartości odżywczych nie różni się od zwykłego kakao i nie zawiera żadnych szkodliwych składników. Jakie więc zalety ma kakao alkalizowane?
- Ma łagodniejszy, słodszy smak.
- Łatwiej rozpuszcza się w mleku.
- Lepiej sprawdza się jako dodatek do ciast, do których używa się sody. Zwykłe niealkalizowane kakao wchodzi z nią w reakcję i produkty uboczne mogą wpływać na smak deseru.
Alkalizowane kakao, dające ciemny, głęboko i łagodnie smakujący proszek, ma przy tym wszystkie zalety ziaren kakaowca. Napój z nich przyrządzali Aztekowie i Inkowie, a przywieziony do Europy od razu zyskał popularność. Do najważniejszych składników aktywnych kakao należy teobromina. Jest ona podoba do kofeiny, jednak stymuluje o wiele łagodniej, nie powodując takiego pobudzenia i niepokoju. Rozjaśnia umysł i jednocześnie wprowadza w dobry nastrój. Kakao zawiera także przeciwutleniacze, sole mineralne i witaminy oraz białka i tłuszcze dodające energii.
Kakao alkalizowane o obniżonej zawartości tłuszczu to znakomita baza napojów oraz dodatek do ciast i deserów dla osób, które chcą jeszcze lepiej zadbać o zdrowie. Ze względu na delikatny smak przypadnie do gustu dzieciom.
Zapraszam także na inne moje aukcje (rekordbs): | ||||
Inne aukcje| Strona o mnie| Komentarze| Zadaj pytanie © sellhelp |
Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu.