Kakao alkalizowane 10-12% PL/NL 100g

Kakao alkalizowane 10-12% – jeszcze lepszy smak i wszystkie zalety prozdrowotne ziaren kakaowych.

Kakao alkalizowane 10-12% to niskotłuszczowy proszek z mielonych ziaren kakaowca, polecany do stosowania w domowej kuchni i w cukiernictwie. Jest poddawane obróbce w taki sposób, aby jego pH było neutralne – naturalnie jest ono nieco kwaśne. Pod względem wartości odżywczych nie różni się od zwykłego kakao i nie zawiera żadnych szkodliwych składników. Jakie więc zalety ma kakao alkalizowane?

- Ma łagodniejszy, słodszy smak.

- Łatwiej rozpuszcza się w mleku.

- Lepiej sprawdza się jako dodatek do ciast, do których używa się sody. Zwykłe niealkalizowane kakao wchodzi z nią w reakcję i produkty uboczne mogą wpływać na smak deseru.

Alkalizowane kakao, dające ciemny, głęboko i łagodnie smakujący proszek, ma przy tym wszystkie zalety ziaren kakaowca. Napój z nich przyrządzali Aztekowie i Inkowie, a przywieziony do Europy od razu zyskał popularność. Do najważniejszych składników aktywnych kakao należy teobromina. Jest ona podoba do kofeiny, jednak stymuluje o wiele łagodniej, nie powodując takiego pobudzenia i niepokoju. Rozjaśnia umysł i jednocześnie wprowadza w dobry nastrój. Kakao zawiera także przeciwutleniacze, sole mineralne i witaminy oraz białka i tłuszcze dodające energii.

Kakao alkalizowane o obniżonej zawartości tłuszczu to znakomita baza napojów oraz dodatek do ciast i deserów dla osób, które chcą jeszcze lepiej zadbać o zdrowie. Ze względu na delikatny smak przypadnie do gustu dzieciom.


Interesują Cię OPAKOWANIA 50g, 250g, 500g, 5kg lub 10kg?
Napisz na allegro@planteon.pl
Potrzebujesz pomocy?
Infolinia czynna
pon-pt w godzinach 8:00-16:00
telefon: 62 76112925
e-mail: allegro@planteon.pl
PW Rekord Józef Szwajkowski
Borków Stary 11
62-817 Żelazków
NIP 6181002803
O naszej dobrej opinii świadczyć mogą znaki rzetelności:
szczegóły o kosztach dostawy dostępne są w zakładce dostawa i płatność