WSZYSTKIE AUKCJE Z PRZYPRAWAMI
ANYŻ
BAKALIE
BAZYLIA
BYRIANI
CEBULA
CHILLI
CHRZAN
CURRY
CYNAMON
CZARNUSZKA
CZĄBER
CZOSNEK
CZUBRYCA
DELIKATESY
DŻEMY
ESTRAGON
GAŁKA MUSZKATOŁOWA
GARAM MASALA
GORCZYCA
GOŹDZIK
GRZYBY
HERBATA
IMBIR
JAŁOWIEC
KAMUN
KARDAMON
KMINEK
KOLENDRA
KOPER
KOZIERADKA
KUCHNIA AMERYKAŃSKA
KUCHNIA ARABSKA
KUCHNIA GRECKA
KUCHNIA INDYJSKA
KUCHNIA KAUKASKA
KUCHNIA MEKSYKAŃSKA
KUCHNIA ORIENTALNA
KUCHNIA POLSKA
KUCHNIA TURECKA
KUCHNIA WĘGIERSKA
KUCHNIA WŁOSKA
KURKUMA
LIŚĆ LAUROWY
LUBCZYK
MAJERANEK
MELISA
MIĘTA
NOWALIJKA WIOSENNA
OLIWY I OLEJE
OREGANO
ORZECHY
OWOCE SUSZONE
PAPRYKA
PIEPRZ
PIEPRZ CAYENNE
PIEPRZ CZERWONY
PIEPRZ SHECHUAN
PIEPRZ ZIOŁOWY
PIETRUSZKA
POMIDORY
POSYPKI
POWIDŁA
PRZEKĄSKI
PRZYPRAWA BOSFORSKA
PRZYPRAWA GRECKA
PRZYPRAWA INDYJSKA
PRZYPRAWA MAROKAŃSKA
PRZYPRAWA MYŚLIWSKA
PRZYPRAWA MEKSYKAŃSKA
PRZYPRAWA TURECKA
PRZYPRAWA WĘGIERSKA
PRZYPRAWY 5 SMAKÓW
PRZYPRAWY 7 SMAKÓW
PRZYPRAWY DO BIGOSU
PRZYPRAWY DO CIAST
PRZYPRAWY DO FLAKÓW
PRZYPRAWY DO GYROSA
PRZYPRAWA DO GRILLA
PRZYPRAWY DO INDYKA
PRZYPRAWY DO KURCZAKA
PRZYPRAWY DO MIĘSA
PRZYPRAWY DO PIZZY
PRZYPRAWY DO RYB
PRZYPRAWY DO SHOARMY
PRZYPRAWY DO SPAGHETTI
PRZYPRAWY DO STEKU
PRZYPRAWY DO SZASZŁYKA
PRZYPRAWY DO ŚLEDZI
PRZYPRAWY DO ZIEMNIAKÓW
PRZYPRAWY DO ZUP
PRZYPRAWY Z DUSZĄ
ROZMARYN
RYŻ
SEZAM
SÓL
SUMAK
SZAŁWIA
TANDOORI MASALA
TRAWA CYTRYNOWA
TYMIANEK
TZATZIKI
WARZYWA SUSZONE
YERBA MATE
ZIELE ANGIELSKIE
ZIOŁA
ZIOŁA MAŁGOSI
ZIOŁA PROWANSALSKIE
X POZOSTAŁE PRZYPRAWY X
|
JESTEŚMY BEZPOŚREDNIM IMPORTEREM PRZYPRAW, HERBATEK, EKOLOGICZNYCH ZIÓŁ PRZYPRAWOWYCH, YERBA MATE ZAPRASZAMY DO WSPÓŁPRACY SKLEPY, RESTAURACJE, PUNKTY GASTRONOMICZNE, FIRMY CATERINGOWE POSIADAMY W OFERCIE PONAD 300 RODZAJÓW PRZYPRAW W ATRAKCYJNYCH CENACH HURTOWYCH INFORMACJA HURTOWA 603-747-100INFORMACJA DETALICZNA 783-900-500
------------------------------------------------------------------------------
PROMOCJA!!! NAJTAŃSZY KURIERWYSYŁKA W 24 GODZINY
LIŚCIE LIMONKI KAFIR 20 G SUPER JAKOŚĆ SUSZONE Z MADAGASKARU
STP830-010X2 20 G KAFIR LIŚCIE
BEZPOŚREDNIO OD IMPORTERA
najlepszej jakości z Madagaskaru
Liście kafir ( PAPEDA) pochodzą z drzewa kaffir, kaffir lime (Citrus hystrix) - polska nazwa "cytrus pofałdowany ", gatunek rośliny z rodziny rutowatych, owoce często potocznie nazywane są limonki kaffir. Krzew lub drzewko cytrusowe pochodzące z Indonezji, rosnące obecnie w stanie naturalnym na Hawajach i w Azji Południowo-Wschodniej: Singapurze, Indonezji, Madagaskarze, Malezji, Tajlandii i Laosie. W tych wymienionych Azjatyckich krajach prawie przed każdym domem rośnie drzewo kafr. Drzewo najczęściej osiąga wysokość od 3 do 5 metrów. Kaffir lime uprawiany jest na całym świecie jako krzew ogrodowy. Wymaga odpowiednich warunków klimatycznych. preferuje wilgotne gleby, pełne słońce. Jest wrażliwy na zimno.
Sok oraz liście wykorzystywane są w medycynie indonezyjskiej, owoce są określane mianem "jeruk obat", co dosłownie oznacza cytrus lekarski. Liście zawierają witaminę C. Sok ma właściwości owadobójcze.
Liście kafiru są ciemnozielone, dość charakterystyczne. Każdy liść kaffiru jest wcięty i wygląda jak dwa połączone ze sobą. Jako przyprawa wykorzystywane są liście zarówno świeże jak i suszone. Liście kafiru są doskonałe do potraw azjatyckich, takich jak zupy, dania warzywne i curry. Liście wydzielają cudowny cytrynowy aromat i nadają potrawom efekt świeżości. Wzbogacają smak dań z drobiu, ryb i owoców morza. Przyprawia się nimi sałatki warzywne, oliwy i sosy. Liście kaffiru są składnikiem zupy Tom Yum Kung - tajskiej ostro-kwaśnej zupy składającej się m.in. z krewetek, z dodatkiem trawy cytrynowej i liści kaffiru. Zupy uznanej za symbol kuchni tajskiej i jedno z najbardziej znanych dań.
Przepis na : Tajską zupę Tom Yum 1 duża cebula 3 ząbki czosnku 1 czerwona chilli 2 małe kwałki imbiru 6 kawałków galangalu 5 suszonych liści kafir 1 łyżka suszonej trawy cytrynowej 1 łyżka suszonego tamaryndowca 3 łyzki pasty tom yum 3 łyżki sosu rybnego 2 łyżki cukru sok z połówki limonki 400 g kurczaka 15 krewetek mrożonych puszka mleka kokosowego kiełki fasoli mung pieczarki – 300 g dużo kolendry Smażymy czosnek z chilli na oleju przez 3 minuty, dodajemy cebulę, imbir i galangal, dodajemy łyżkę tamaryndowca i trawę cytrynową, dodajemy listki limonki 3 łyżki pasty tom yum. Następnie dorzucamy kawałki kurczaka i chwilę obsmażamy. Później dolewamy wody, dorzucamy pieczarki. Gotujemy 10 minut, dodajemy do smaku sosu rybnego, cukru i soku z limonki dokładamy krewetki i mleko kokosowe .Gotujemy jeszcze 2 minuty.Następnie posypujemy obficie kiełkami i kolendrą. Można podawać z makaronem ryżowym.
.
KUPUJĄC NA WIELU NASZYCH AUKCJACH ZA PRZESYŁKĘ KURIERSKĄ PŁACISZ JEDEN RAZ
ZAKUPY POWYŻEJ 300 ZŁ PRZESYŁKA KURIERSKA GRATIS
INFORMACJA HANDLOWA DLA OSÓB KUPUJĄCYCH PRZESYŁKI LISTOWEJ EKONOMICZNEJ JAKO NIEREJESTROWANEJ / Poczta Polska nie wystawia dowodu nadania takiej przesyłki / NIE MOŻNA REKLAMOWAĆ NA POCZCIE / oznacza to, że w razie jej zaginięcia co się sporadycznie zdarza nie mamy możliwości reklamowania na poczcie / I DLATEGO JEST WYSYŁANA NA WYŁĄCZNĄ PROŚBĘ KUPUJĄCEGO
DYSTRYBUCJA ECO FARMA POLSKA SP Z O.O. JESTEŚ ZAINTERESOWANY WIĘKSZĄ ILOŚCIĄ TEGO PRODUKTU
ZADZWOŃ TEL 603 747 100
MOŻLIWY ODBIÓR OSOBISTY: OD PONIEDZIAŁKU - DO PIĄTKU 8.00-18.00 SOB 9.00-14.00 UL. ROJNA 86 W ŁODZI SKLEP ZAPRASZAMY
TYLKO PRODUKTY OPŁACONE NA ALLEGRO
CZAS REALIZACJI ZAMÓWIENIA DLA ODBIORÓW OSOBISTYCH 24-48 GODZINY OD MOMENTU ZAKSIEGOWANIA WPŁATY PRZEZ ALLEGRO.
WYŁĄCZAJĄC NIEDZIELE I ŚWIĘTA
ZAPRASZAMY NA POZOSTAŁE NASZE AUKCJE >>> KLIKNIJ NA ZDJĘCIA U DOŁU <<<
....................
....................
|