CIASTO KADAYIF - ANIELSKIE WŁOSY 500G
MARKA ÖZ YIL
Kadayıf – to cieniutkie niteczki ciasta, które po upieczeniu są kruche, smak neutralny.
Jest to bardzo wygodny sposób na przygotowanie wyśmienitego orientalnego dania w przysłowiowe pół godziny. Ciasto to popularne jest w kuchni bliskowschodniej, w kuchni tureckiej, serbskiej, bułgarskiej, bośniackiej.
Kadayıf jest idealne do słodkich potraw.
Po otwarciu odczekać 5 minut.
Pakowane próżniowo. Świeża dostawa
Przepis na Kadayif:
opakowanie ciasta Kadayıf
250 gr margaryny
200 gr grubo pokrojonych orzechów włoskich i pistacjowych
6 szklanek cukru
4 szklanki wody
4-5 kropli cytryny
Ciasto wymieszać z rozpuszczoną margaryną, następnie podzielić na 2 części. Jedną część ciasta rozłożyć na szerokiej blaszce, posypać orzechami, na to rozłożyć 2 połówką ciasta, włożyć do piekarnika nagrzanego do 200˚C, piec około 20 minut.
Syrop
W rondelku rozpuścić wodę z cukrem, dodać sok z cytryny, zagotować.
Upieczony Kadayıf zalać gorącym syropem, odstawić na godzinę.
Waga netto: 500 g
Termin przydatności: 15.09.2018 r
Skład: mąka pszenna, woda, sól, skrobia pszenna,
Importer: Turecki Sklep