Kadayif ciasto makaronowe 400g FULYA
Oryginalna nazwa : Taze Kadayif
Makaron Kadaif (Kadayif) to rodzaj cienkiego makaronu tureckiego. Używany jest do produkcji deserów z Bliskiego Wschodu, takich jak popularny deser Baklava i Kanafehi oraz innych potraw z rejonu Morza Śródziemnego.
Składniki : mąka pszenna, woda, skrobia kukurydziana, olej słonecznikowy, sól, konserwanty: propionian wapnia, sorbinian potasu.
Alergeny : gluten.
Producent : YAYLA GmbH
Kraj pochodzenia : Turcja
Data ważności : 18-02-2025
Wartość odżywcza w 100g produktu:
- Wartość energetyczna: 1114kJ/263kcal
- Węglowodany: 55,00g
- w tym cukru: 2,30g
- Tłuszcz: 1,80g
- w tym tłuszcze nasycone: 0,24g
- Białko: 5,80g
- Sól: 0,17g