Parametry produktu
Składniki Łosoś atlantycki (Salmo salar) 98% wyhodowany w Norwegii , mieszanka przypraw, błonnik pszenny, sól, osłonka jadalna ( jelito baranie)
Gatunek ryby Łosoś
Skóra Bez skóry
Sposób przetworzenia Wędzone
Kraj pochodzenia/Wyprodukowano w Polska
Zawartość netto 100 g
Adres podmiotu wprowadzającego do obrotu Nazwa firmy: Almar Spółka z o.o. Ulica i numer: Kościerska 2 Kod pocztowy i miasto: 83-300 Kartuzy PL
Metoda produkcji Złowione w hodowli
Liczba opakowań pierwszego rzędu na palecie 240 op. zb. (DU)
Stopień rozdrobnienia rozdrobnione kawałki ryby
Nazwa systematyczna w języku łacińskim Salmo Salar
Sposób wędzenia na ciepło
Temperatura przechowywania min - max 0 - 6 °C
Waga jednostkowa brutto 0,12 kg
Termin minimalnej trwałości (od daty produkcji) 21 dni (dzień)
Alergeny
Orzech brazylijski i produkty z orzecha brazylijskiego Nie
Pistacje i produkty pistacjowe Nie
Jęczmień i produkty jęczmienne Nie
Orzechy nerkowca i produkty z orzecha nerkowca Nie
Dwutlenek siarki i siarczyny Nie
Orzechy włoskie i produkty z orzecha włoskiego Nie
Orzechy laskowe i produkty z orzechów laskowych Nie
Gorczyca i produkty pochodne Nie
Mięczaki i produkty pochodne Nie
Ryby i produkty pochodne Tak
Orzechy pekan i produkty z orzecha pekan Nie
Zboża zawierajace gluten Tak
Migdały i produkty z migdałami Nie
Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne Nie
Seler i produkty pochodne Nie
Jaja i produkty pochodne Nie
Soja i produkty pochodne Nie
Pszenica i produkty z pszenicy Tak
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą) Nie
Łubin i produkty pochodne Nie
Nasiona sezamu i produkty pochodne Nie
Żyto i produkty żytnie Nie
Orzechy Nie
Owies i produkty owsiane Nie
Skorupiaki i produkty pochodne Nie
Orzeszki piniowe i produkty z orzeszkami piniowymi Nie
Orzechy makadamia i produkty z orzecha makadamia Nie
Przechowywanie
Sposób przechowywania przechowywać w warunkach chłodniczych
Wartość odżywcza
Wartość energetyczna kJ w porcji (energia) 716 kJ
Zawartość soli (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 1,6 g
Wartość energetyczna w zadeklarowanej jednostce 1431 kJ/100g
Zawartość węglowodanów w porcji (cukry) 0,25 g
Wielkość porcji 50 g
Wartość energetyczna kcal (energia) w zadeklarowanej jednostce 345 kcal/100g
Zawartość soli w porcji (ogólnie) 0,8 g
Zawartość węglowodanów w porcji 0,25 g
Zawartość białek w porcji (ogólnie) 12 g
Zawartość tłuszczów w porcji (kwasy tłuszczowe nasycone) 2 g
Jednostka będąca podstawą przeliczeń g/100 g
Zawartość węglowodanów (cukry) w zadeklarowanej jednostce (g) 0,5 g
Zawartość tłuszczów w porcji (ogólnie) 14 g
Wartość energetyczna kcal w porcji (energia) 173 kcal