Kabanosy staropolskie 115g Olewniik
Kiełbasa wieprzowa, wędzona, pieczona, suszona. Kiełbasa w jelitach baranich o długości batonu ok. 23 cm, barwa batonu brązowa – do ciemnobrązowej. Odkręcane z jednej strony. Końce odcinków lekko zgięte; konsystencja bardzo ścisła, krucha, powierzchnia równomiernie pomarszczona sucha czysta, osłonka ściśle przylega do masy mięsnej. Barwa na przekroju ciemnoróżowa do czerwonej z odcieniem wiśniowym , tłuszczu biała. Smak i zapach charakterystyczne dla kiełbasy wieprzowej z mięsa peklowanego, wędzonej, pieczonej, suszonej dość słony z lekkim wyczuciem kminku.
PARAMETRY PRODUKTU:
Rodzaj: Kiełbasa
Gatunek mięsa: Wieprzowina
Typ: Paczkowany
Metoda wytwarzania: Suszone, Pieczone, Wędzone
Klasa trwałości produktu: Nietrwały
Stopień rozdrobnienia: Średnio rozdrobnione
Składniki: Ze 170 g mięsa wieprzowego wyprodukowano 100 g wyrobu. Składniki: mięso wieprzowe, sól, przyprawy (pieprz czarny, kminek, gałka muszkatołowa), cukier, substancja konserwująca (azotyn sodu). Produkt może zawierać: GORCZYCĘ, JAJA, MLEKO (łącznie z LAKTOZĄ), SELER, SOJĘ, ZBOŻA zawierające GLUTEN.
Kraj pochodzenia/Wyprodukowano w: Polska
Temperatura przechowywania min - max: 2 - 25 °C
Waga jednostkowa brutto: 0,12 kg
GTS - Data ważności certyfikatu zgodności lub świadectwa jakości: 2024-05-10
GTS - Numer certyfikatu zgodności lub świadectwa jakości: 02-BC18-2021
WARTOŚĆ ODŻYWCZA:
Zawartość białek w porcji (ogólnie): 15 g
Zawartość soli w porcji (ogólnie): 1,6 g
Zawartość węglowodanów w porcji (cukry):
.