Kawa grecka drobno mielona 250g BIO
Tradycyjna, grecka kawa świeżo palona, mieszanka wyselekcjonowana z najlepszych odmian. Zamknięta zaraz po zmieleniu w atmosferze ochronnej, gwarantuje idealny smak i niepowtarzalny aromat.
Kawa BIO pochodzi z certyfikowanych, organicznych upraw Ameryki Łacińskiej i Afryki.
Tradycyjny sposób parzenia kawy greckiej w Briki:
- wlej, odpowiadającą pojemności filiżanki, zimną wodę do tygielka Briki
- wsyp jedną lub dwie łyżeczki kawy, dodaj cukier do smaku i dobrze zamieszaj
- powoli, na średnim ogniu, doprowadź do wrzenia
- gdy spieniona kawa uniesie się, aż po brzegi tygielka, zdejmij z ognia
- przelej napój do filiżanki i delektuj się tradycyjnym smakiem
- Najlepiej spożyć przed: 06.2021
- Kraj pochodzenia: Grecja
- Masa netto: 250g
- Skład: drobno zmielona mieszanka kaw* / *certyfikowany produkt rolnictwa ekologicznego. Rolnictwo spoza UE
Przechowywać szczelnie zamknięte w suchym miejscu.
Można podawać na gorąco lub na zimno, jako baza do kawy mrożonej.
Po latach podróżowania po świecie, nauki i zdobywaniu doświadczenia, w 1951 roku G. Neofotistos zakłada firmę Nektar, która do dzisiaj pozostaje firmą rodzinną. Zaczynając od małej palarni, poprzez pierwszy punkt sprzedaży kawy w centrum Argos...
..., aż do nowoczesnej, skomputeryzowanej palarni spełniającej najwyższe standardy HACCP znajdującej się w nowym zakładzie w Mikenes, kontynuujemy rodzinną tradycję, przestrzegając starej i udanej receptury. Od 1951 roku napełniamy Twój kubek czystą i świeżo zmieloną kawą.
Zdobywca między innymi 1-go miejsca na liście 100 Najlepszych Produktów Roku, publikowanej na łamach "TO BHMA" oraz 1-szego miejsca w konkursie ”Pan-Hellenic Coffee Championship 2012” organizowanm na targach Horeca Expo.