Juvit Immuno płyn 120 ml
Suplement diety Juvit Immuno stosuje się jako uzupełnienie diety dzieci powyżej 3. roku życia, szczególnie w okresie:
- zmniejszonej odporności i osłabienia,
- zwiększonego narażenia na przeziębienie, tj. w okresie jesienno-zimowym oraz wiosennego przesilenia.
Działanie
Ekstrakt z czarnego bzu – wspomaga naturalne mechanizmy obronne organizmu i wspiera prawidłowe funkcjonowanie układu odpornościowego.
Działa korzystnie na układ oddechowy, wpływa kojąco na gardło, krtań i struny głosowe i przynosi ulgę w podrażnieniu. Przyczynia się również do naturalnego oczyszczania organizmu wspomagając wydzielanie potu. Wykazuje właściwości antyoksydacyjne – chroni komórki przed szkodliwym działaniem wolnych rodników.
Witamina C – przyczynia się do prawidłowego funkcjonowania układu odpornościowego i pomaga w ochronie komórek przed stresem oksydacyjnym (przed działaniem wolnych rodników).
Witamina C bierze udział w produkcji kolagenu w celu zapewnienia prawidłowego funkcjonowania naczyń krwionośnych, skóry, dziąseł, zębów, chrząstek i kości. Witamina C zwiększa również przyswajanie żelaza i przyczynia się do zmniejszenia uczucia zmęczenia i znużenia.
Przeciwskazania
Nadwrażliwość na którykolwiek ze składników produktu.
Dawkowanie
Dzieci powyżej 3 r.ż. do 6 r.ż.:
- 5 ml (1 łyżeczka) 1 raz dziennie
- w okresie zmniejszonej odporności: 5-10 ml (1-2 łyżeczki) 2 razy dziennie
Dzieci powyżej 6 r.ż.:
- 10 ml (2 łyżeczki) 1 raz dziennie
- w okresie zmniejszonej odporności: 10-15 ml (2-3 łyżeczki) 2 razy dziennie
Przed użyciem wstrząsnąć. Stosować po rozcieńczeniu w małej ilości płynu.
Dodatkowe
Nadwrażliwość na którykolwiek ze składników produktu.
Najlepiej spożyć przed: data minimalnej trwałości podana jest na spodzie opakowania.
Skład
woda oczyszczona, cukier, ekstrakt z owoców czarnego bzu, kwas L-askorbinowy (witamina C), regulator kwasowości – kwas cytrynowy, substancja konserwująca – sorbinian potasu.
Składniki aktywne - dzienna porcja 5 ml (1 łyżeczka) – 30 ml (6 łyżeczek)
Ekstrakt z owoców czarnego bzu 0,99 g – 5,94 g
Witamina C 32,5 mg – 195 mg 41% - 244%RWS*
* Referencyjne Wartości Spożycia