JONIZATOR wody PTV-AL + gratisy, NOWY MODEL 2015 (5031238755)



Sprzedano za: 997,00 zł

Zakończona o 17:00 dnia 09.02.2015 r.

Kategoria: Pozostałe
Lokalizacja: Oleśnica


Zobacz aktualne oferty
aktualne przedmioty sprzedającego

Parametry

Stan
Nowy

oferta nr 5031238755


Opis


Tel. 71 723 07 07
503 829 000
(w godz. 9.00 - 20.00)

 e-mail:
 sklep@znaturyzdrowie.pl


Zamówione produkty wysyłamy niezwłocznie po zaksięgowaniu przelewu lub po złożeniu zamówienia płatnego przy odbiorze przesyłki.


Preferujemy wszystkie dostępne formy płatności:
 - przelew na konto sklepu,
- przez PayU,
- za pobraniem (gotówką przy odbiorze przesyłki),
- gotówką przy odbiorze osobistym.


Przesyłki realizujemy przez firmę kurierską DPD - przesyłki
 są ubezpieczone.

Zapraszamy do zakupów w sklepie ZnaturyZDROWIEpl - gwarantujemy 100% satysfakcji - zapoznaj się z naszą firmą i ogólnymi zasadami jakimi kierujemy się w obsłudze Klientów naszej firmy - sprawdź na stronie: O MNIE.


 

 

Jonizator wody PTV-AL (z timerem - czasomierzem) 

wytwarza wodę alkaliczną i kwasową.
 

NOWY MODEL 2015 (zmiany: 1. Bardziej zaawansowany algorytm,

2. Nowocześniejsze rozwiązania w sferze elektroniki, 3. Bardziej trwałe pokrycie anody, bardziej odporne na zadrapania)

 

 

Pojemność jonizatora: 1,5 litra


UWAGA! Zamiast jonizatora wody PTV-AL aktualnie oferujemy jonizator PTV-KL (w opcji AL - bez elektrody srebrnej) - dzięki tej ofercie zachowujesz możliwość produkcji wody srebrnej (po dokupieniu elektrody srebrnej). Jest to oferta ekonomiczna - wersja PTV-KL bez elektrody srebrnej jest tańsza o 50 zł od pełnej wersji PTV-KL (z elektrodą srebrną).

 

Jonizatory wody PTV-KL (w opcji AL - bez elektrody srebrnej) oferowane na tej aukcji mamy aktualnie na stanie magazynowym.

 


 

w zestawie GRATIS: książka "Woda zjonizowana - życie bez chorób"

 


   

+ PROFESJONALNE zabezpieczenie paczki do wysyłki

(aby jonizator dotarł do Ciebie w stanie idealnym, stosujemy specjalny system pakowania, zapewniający bezpieczeństwo paczki w transporcie)


 

Jesteśmy bezpośrednim importerem jonizatorów wody PTV-KL (w opcji AL) od producenta firmy Burbuliukas (Litwa).

W skład oferowanego zestawu wchodzi:

1) jonizator wody PTV-KL (nowy model 2015),

2) wyjmowane naczynie,

3) zestaw membran (20 szt.),

4) opis techniczny i instrukcja obsługi w języku polskim,

5) 2 poradniki w języku polskim: "Rekomendacje używania wody zjonizowanej i wody srebrnej" i "Dlaczego trzeba pić wodę zjonizowaną",

6) + GRATIS  książka: "Woda zjonizowana - życie bez chorób",
7) + PROFESJONALNE zabezpieczenie paczki do wysyłki (aby jonizator dotarł do Ciebie w stanie idealnym, stosujemy specjalny system pakowania, zapewniający bezpieczeństwo paczki w transporcie).

 

Na jonizator wody PTV-KL (w opcji AL) udzielana jest 24 miesięczna gwarancja (2 lata). Zapewniamy serwis gwarancyjny i pogwarancyjny.

Jonizator wody PTV-KL
(w opcji AL) jest certyfikowany i opatentowany - kliknij w obrazek poniżej, aby zapoznać się z certyfikatem.

 

W jonizatorze wody w tym samym czasie produkuje się zjonizowana woda alkaliczna i zjonizowana woda kwasowa.

 

Urządzeniem steruje się za pomocą 4 przycisków kontroli timera. Wystarczy wybrać potrzebny czas elektrolizy (według tabeli) i wcisnąć przycisk START. Po zakończeniu się czasu urządzenie daje sygnał dźwiękowy i wyłącza się. W tym samym czasie w jonizatorze PTV-KL (w opcji AL) będziecie mogli wyprodukować 0,8l zjonizowanej wody alkalicznej i 0,7l zjonizowanej wody kwasowej.

 

Domowy jonizator wody to bardzo wygodne urządzenie dla oszczędzających czas. Wystarczy nalać wody i ustawić czas. Już po kilku minutach będziecie Państwo mieli prawdziwe źródło zdrowia w swoim domu. 

 

Korzyści z zastosowania jonizatora wody PTV-KL (w opcji AL).

 

Jedną z podstawowych zasad dobrego zdrowia jest równowaga kwasowo-zasadowa organizmu.

 

Jednakże w teraźniejszym pokarmie większość produktów jest kwasotwórczych - są to takie produkty jak: mięso, ryby, produkty mączne, napoje alkoholowe i sztucznie słodzone, gazowane, soki pasteryzowane, słodycze, produkty o wysokim stopniu przetworzenia, itd.

 

Spis produktów alkalicznych jest o wiele bardziej skromny: świeże owoce i warzywa, niegazowana woda mineralna, świeże niepasteryzowane soki.

 

Jasnym staje się, że utrzymanie proporcji tych produktów nie jest zadaniem łatwym, zwłaszcza, że produkty alkaliczne powinny stanowić 80 procent diety, a więc i utrzymanie równowagi kwasowo-zasadowej jest naruszone.

 

W procesie metabolicznym powstałe zanieczyszczenia kwasowe organizm stara się jak najprędzej wydalić z organizmu z moczem, a następnie z wydychanym powietrzem. Gdy w organizmie brakuje składników zasadowych (najważniejsze z nich to: wapń, potas, sód, magnez) te procesy nie mogą być wykonywane efektywnie.

 

Gdy organizmowi brakuje substancji alkalicznych, to jego kwasowość wzrasta, zmniejsza się alkaliczność krwi. Zasadowość krwi określana wskaźnikiem pH musi utrzymywać się w bardzo wąskim przedziale od 7,35 do 7,45. Nawet najmniejsze zmiany poza te granice wywołują bardzo poważne problemy zdrowotne. Jeżeli zasadowość organizmu spadnie (kwasowość się podniesie) do 6,95, człowiek traci przytomność i umiera. Organizm kwasowość, zwiększające się odpady, których nie może szybko wydalić, zamienia w stałe, które nie mają wpływu na pH i magazynuje w różnych częściach ciała, często w kształcie tkanki tłuszczowej. W takim stanie jest minimalizowany ich wpływ na organizm (często nadwaga, skupienia tkanki tłuszczowej to wynik skupiania się odpadów kwasowych). Skupienia odpadów kwasowych to także – cholesterol, kamienie w nerkach i trzustce, moczany, siarczany, fosforany.

Jak rozpoczynają się choroby?

 

Gdy w spożywanym pokarmie brakuje mikroelementów alkalicznych, zwłaszcza wapnia, organizm „pożycza” je z kości. Tak rozpoczyna się osteoporoza. Gdy w stawach zwiększa się ilość soli kwasów moczanowych, pojawiają się pierwsze szybko progresujące objawy artretyzmu, dny moczanowej. Jeżeli dla neutralizacji odpadów kwasowych znajdujących się obok trzustki brakuje zwłaszcza jonów wapnia, zostaje naruszona produkcja insuliny i może dojść do rozwoju cukrzycy. Na dzień dzisiejszy wielu ludzi żali się na zgagę, która częściej pokazuje nie zwiększoną kwasowość organizmu, lecz jest sygnalizatorem, o zwiększaniu się zakwaszenia całego organizmu. Najczęstszą przyczyną nadciśnienia krwi jest to, że w środowisku kwasowym gęstniejąca krew zaczyna zatykać kapilary. Odpady kwasowe akumulują się w żyłach. One mogą zatkać nawet kapilary dostarczające krew dla mózgu. Pojawiają się realne szansy na udar mózgu. Pijąc wodę alkaliczną odpady kwasowe są naturalnie rozcieńczane i lekko wydalane przez nerki.


Zasady (związki alkaliczne) neutralizują kwasy.

Każdy, choć troszkę rozumiejący chemię człowiek wie, że kwasy są neutralizowane zasadami. Np. aby zmyć tłuszcz, który ma pochodzenie kwasowe nie wystarczy użyć samej wody, potrzebujemy jeszcze mydła, które ma pochodzenie zasadowe. Zasada neutralizuje kwasy i dlatego mamy czyste ręce.
Niejeden z nas niepokoi się z powodu bólu w różnych częściach ciała. Bardzo częstą przyczyną tego bólu są akumulowane w tej części ciała resztki kwasowe, bo każdy organizm jest inny i skupia odpady w innym miejscu. Ból pokazuje gdzie są skupiane w pierwszej kolejności. Ważne jest, aby zrozumieć, że z większości produktów, które używamy powstają resztki kwasowe, które są przyczyną wielu chorób degeneracyjnych i przewlekłych. Dlatego nie należy się dziwić lepszemu samopoczuciu, jeżeli zmniejszymy ilość akumulowanych odpadów. Woda alkaliczna szybko i efektywnie w tym pomaga.


Uczeni i eksperci o zakwaszeniu organizmu.

Większość chorób, z którymi się spotykamy ma jedną wspólną cechę. Większość uczonych potwierdza, że choroba rozpoczyna się od destabilizacji równowagi kwasowo-zasadowej. Naukowiec Sang Wang, mieszkający w Stanach Zjednoczonych analizując równowagę kwasowo-zasadową opiera się na badaniach zrobionych w uniwersytecie Kalifornijskim.
W epoce rolnictwa człowiek jako pokarm spożywał 35 proc. mięsa i 65 proc. substancji roślinnych. W tym czasie ilość spożywanych substancji alkalicznych tj. jonów potasu, sodu z pokarmem była trzy, cztery razy większa niż dzisiaj. Np. ilość jonów potasu w dziennej normie pokarmu zmniejszyła się od 250 do 70 mg, a jonów sodu – od 220 do 50 mg. Gdy brakuje substancji alkalicznych, odpady kwasowe nie są całkowicie neutralizowane. To z kolei bardzo przyśpiesza fizjologiczne starzenie się i „odmładzanie się” wielu chorób.
Sang Whang tak określił konsekwencje tego zjawiska: „… to znaczy, że gdy starzejemy się w organizmie powstaje zbyt dużo rodników kwasu (H+) i zbyt mało węglanów (HCO3-), a to powoduje zakwaszanie się organizmu”. Poprzednie zdanie znaczy, że podczas starzenia się organizm nieuchronnie kwaśnieje. Zmniejszenie kwasowości organizmu może skutecznie zatrzymać wszystkie choroby degeneracyjne i przewlekłe.
Dr. Susan Lark, lektor uniwersytetu i autor „Chemistry of Success” mówi: „cztery – sześć szklanek wody alkalicznej w ciągu dnia zmniejszą kwasowość organizmu. Wody alkalicznej należy używać, gdy grożą takie choroby jak przeziębienie, grypa, zapalenie oskrzeli tj. gdy powstają sytuacje dla zwiększania się zakwaszenia organizmu. Woda zjonizowana tak jak i witaminy C, E, beta karoten, działa jak antyoksydant, bo ma dużo wolnych elektronów. Ta właściwość także pomaga uniknąć chorób serca, udaru serca, problemów z systemem immunologicznym…”

Lekarz i naukowiec D. Aschbach opublikowała wiele obiecujących wyników badań klinicznych z Berlińskiej kliniki „Badań rozpuszczonych związków aktywowanych i ich praktycznego zastosowania” o efekcie wody alkalicznej w leczeniu 1 i 2 typu cukrzycy.
Pijąc wodę alkaliczną przez 4-6 tygodni, zapotrzebowanie w iniekcjach insuliny zmniejszało się do 70 proc., ilość glukozy we krwi zmniejszała się o 30 proc. Nawet po tym jak badana osoba przestawała pić wodę alkaliczną te parametry zmniejszały się jeszcze przez 4-5 miesięcy. Dane te są wielokrotnie potwierdzone  badaniami uczonych japońskich.

Zakwaszenie organizmu można zatrzymać.
Najbardziej organizm jest zakwaszany z powodu tego, w jaki sposób żyjemy. Stres, ciągłe przeciążenie fizyczne i psychiczne pracą, strach, niepokój, depresja to poważne czynniki zakwaszenia organizmu. A więc relaksacja, harmonia ze środowiskiem i umiejętność rozluźniania się także pomagają zwalczać zakwaszenie organizmu.
Ogromną rolę w zakwaszeniu organizmu odgrywa dzisiejszy sposób odżywiania. W większości krajów świata już tradycją jest spożywanie w większości pokarmów kwasotwórczych. Gdy spożywamy w większości pokarmy kwasotwórcze organizm jest zakwaszany w bardzo szybkim tempie. Można to powstrzymać jedynie poprzez spożycie odpowiedniej ilości pokarmów zasadotwórczych tj. owoców, warzyw, świeżych soków. 

Pijcie jak najwięcej wody, nie czekajcie zanim poczujecie pragnienie.
Woda jest podstawą życia na Ziemi. Bez wody życie biologiczne jest niemożliwe w jakiejkolwiek formie. Rodzimy się, posiadając w organizmie więcej niż 90% wody. Nasze komórki „pływają” w wodzie – płynie międzykomórkowym, a i same komórki również składają się z wody. Woda dostarcza do komórek składniki odżywcze oraz zabiera pozostałości metaboliczne.
W miarę upływu lat zawartość wody stale się zmniejsza i ciało powoli „wysusza się”. W wieku 70 lat zawartość wody w organizmie stanowi tylko 55–60%. Zmniejszająca się zawartość wody w organizmie spowalnia metabolizm, pogarsza się przepływ krwi, a co za tym idzie, zmniejsza się dostawa składników odżywczych do narządów wewnętrznych i tkanek.
Jest zatem oczywiste, że stan naszego zdrowia zależy bezpośrednio od tego, ile i jakiego rodzaju wodę pijemy. Ostatnio woda została zamieniona napojami sztucznie słodzonymi, gazowanymi, kawą, herbatą. My już nie umiemy pić wody, właśnie wody, a nie zamiennych płynów. Często słyszymy twierdzenie, że ktoś nie czuje potrzeby wypicia 1,5-2,5 litrów wody dziennie. Pije tylko wtedy, gdy czuje pragnienie. Trzeba jednak zauważyć, że gdy poczujemy pragnienie w organizmie już brakuje od 0,5 do 1 litra wody. Dlatego często nasze komórki są ,,suche”, a to mocno utrudnia wszystkie procesy chemiczne organizmu.
Pod działaniem stałego prądu elektrycznego woda staje się zjonizowana, otrzymuje unikalne właściwości, które mogą skutecznie działać we wspomaganiu procesów życiowych organizmu.


JONIZOWANA WODA ALKALICZNA.
Woda zjonizowana jest wytwarzana za pomocą jonizatorów wody. Urządzenia te, w procesie elektrolizy, dzielą cząsteczki wody H2O na dwie części: alkaliczną, w której skupiają się jony hydroksylowe OH-, i kwaśną, w której skupiają się jony wodorowe H+.
H2O ←→ H+ + OH–
W oddzielnych naczyniach urządzenia jest wytwarzana woda alkaliczna, w której skupiają się ujemne jony hydroksylowe OH-, i woda kwasowa, w której skupiają się dodatnie jony wodorowe H+. Alkaliczne lub kwasowe środowisko charakteryzuje się wskaźnikiem pH, a uzyskany słaby ładunek – potencjałem utleniania-redukcji ORP. Wartości parametrów zależą od czasu pracy urządzenia.

Właściwości wody zjonizowanej.

Wskaźnik pH pokazuje na ile kwaśna jest każda substancja, tj. jaka jest zawartość jonów H+ w takiej substancji. Wartości pH mogą wahać się w przedziale od 0 do 14.
Gdy wskaźnik pH rośnie od 7 do 14, w substancji zmniejsza się ilość jonów wodorowych i zwiększa się ilość jonów wodorotlenowych. pH wody alkalicznej wynosi od 8 do 12.
Kiedy pH spada od 7 do 0 to płyn staje się bardziej kwaśny. pH wody kwasowej znajduje się w przedziale od 6 do 2.
Jak wiemy płyny organizmu oprócz kwasu żołądkowego mają alkaliczny pH. Są lekko alkaliczne. Bardzo ważne jest pH krwi. Organizm może funkcjonować tylko jeżeli krew jest lekko alkaliczna pH 7,35 – 7,45.
ORP – potencjał utleniania redukcji. Termin ten określa możliwość substancji do oddania bądź przyjęcia elektronów. Wartości mogą być ujemne, jak i dodatnie. Ujemna wartość ORP pokazuje, że w płynie są wolne elektrony. Właśnie taka jest woda alkaliczna, która staje się w pewnym sensie donorem elektronów. Im większy jest potencjał tym więcej jest wolnych elektronów. Dodatnia wartość ORP pokazuje, że w płynie brakuje elektronów. Takie właściwości ma woda kwasowa. Im większy dodatni ORP, tym bardziej płyn stara się zabrać elektrony z innych substancji. To jest przyczyną tego, że woda kwasowa ma właściwości bakteriobójcze.
ORP płynów człowieka jest w przedziale między +50mV i -200mV. W tym samym czasie ORP wody z kranu jest +150mV, +200mV (Coca cola +350mV). Różnica między ORP w organizmie i płynach, które pijemy pokazuje, że w organizmie aktywność elektronów jest o wiele większa, dlatego po to by przyswoić wypijane płyny, organizm musi używać swojej energii, aby korygować ORP napojów.


Tabela 1 przedstawia wartości pH i ORP w zależności od czasu pracy urządzenia. Podane wartości pH i ORP uzyskano badając wodę na wydziale Chemii Uniwersytetu Warszawskiego, w Laboratorium Pomiarowym ICP-MS. Wartości ORP podane są względem nasyconej elektrody kalomelowej. Raport badań przechowuje się w firmie Burbuliukas.

Tabela 1

Woda z kranu

 

Woda alkaliczna

Woda kwasowa

Czas, min.

ORP

pH

ORP

pH

5

-815

9,66

811

5,07

10

-886

10,08

1051

2,51

15

-896

10,17

1085

2,32

20

-905

10,22

1103

2,21

25

-911

10,33

1112

2,13

30

-914

10,39

1120

2,07

 

Warto wiedzieć, że zjonizowana woda alkaliczna nadany ujemny potencjał utleniania-redukcji utrzymuje stosunkowo niedługo. Przechowując zjonizowaną wodę alkaliczną w zamkniętym naczyniu, z którego woda alkaliczna jest ciągle używana, ujemne wartości ORP w ciągu 24 – 36 godzin stają się zerowe lub słabo dodatnie. Dlatego zjonizowaną wodę alkaliczną należy zużyć jak najszybciej – dopóki jest świeża – najlepiej w ciągu 12 godzin od wytworzenia.


PIĘĆ ZALET WODY ALKALICZNEJ.

 

1. Przeciwutleniacz naturalny.
Ujemny ORP (-150 …- 250 mV) – oznacza, ze w wodzie alkalicznej są wolne elektrony, tj. elektrony, które mogą być przekazane. Ta właściwość jest szczególnie skuteczna przy neutralizacji szkodliwych skutków wpływu wolnych rodników.
Jak wiadomo, wolne rodniki – to cząsteczki, którym brakuje jednego elektronu. Są to nadtlenki, cząsteczki tlenu bez jednego elektronu, etc. W organizmie powstają one naturalnie, w procesie reakcji metabolicznych. Pewna ilość wolnych rodników w organizmie jest niezbędna. Chronią one organizm od bakterii, wirusów, niszczą zwyrodniałe komórki. Problemy zaczynają się wtedy, kiedy powstaje nadmiar wolnych rodników. Wolne rodniki, w celu uzyskania brakujących elektronów, nieustannie atakują zdrowe komórki organizmu, a tym samym naruszają normalną działalność poszczególnych komórek i naczyń oraz powodują różne choroby. Mogą rozpocząć się niekontrolowane reakcje chemiczne, które stymulują rozwój patologicznego raka i innych chorób.
Pijąc wodę alkaliczną, organizm otrzymuje dodatkową ilość wolnych elektronów, które są zabierane przez wolne rodniki. Ze względu na właściwości antyoksydacyjne wody alkalicznej chronione są komórki zdrowe, wzmacniany jest system odpornościowy organizmu. 

 

2. Alkalizuje organizm.
ALKALICZNE WARTOŚCI pH = 8,5 – 9,5 najbardziej odpowiadają parametrom środowiska wewnętrznego organizmu. Środowisko wewnętrzne organizmu i płyny wewnętrzne, z wyjątkiem kwasu żołądka, są lekko alkaliczne. Najbardziej alkalicznymi są organizmy i krew noworodków (pH = 7,45). Niestety, w procesie rośnięcia i rozwoju organizmu, organizm kwaśnieje. Zasadowość krwi zmniejsza się, nagromadzenie pozostałości kwasowych i związane z tym ryzyko chorób, rośnie. Niezbędne do zmniejszenia kwasowości minerały alkaliczne organizm może otrzymać tylko razem z żywnością i płynami.
W wodzie alkalicznej, jak mówi sama jej nazwa, oprócz jonów hydroksylowych, znajdują się także wymagane do neutralizacji pozostałości kwasowych, jony metali alkalicznych (wapnia, magnezu, potasu, sodu), które organizm absorbuje najlepiej. W wodzie nie ma jonów rozpuszczonych soli kwaśnych (chloru, siarki, fosforu, etc.), które pozostają w wodzie kwaśnej. Dlatego pijąc codziennie wodę alkaliczną, organizm otrzymuje wystarczającą ilość minerałów alkalicznych, utrzymywane jest alkaliczne środowisko organizmu, zmniejsza się zakwaszenie organizmu, a tym samym wzmacnia się odporność organizmu na choroby. 

 

3. Bezpośrednie absorbowanie.
MNIEJSZE FORMACJE MOLEKULARNE. Cząsteczki wody alkalicznej są połączone w znacznie mniejsze formacje (5-6 cząsteczek) niż zwykłej wody pitnej (10-13 cząsteczek). Dlatego woda alkaliczna od razu przechodzi przez błony komórkowe i jest bezpośrednio zaangażowana w procesy metaboliczne (organizm nie potrzebuje dodatkowej energii!). Woda z takimi właściwościami znacznie lepiej penetruje tkanki, usuwa z jelita nagromadzone toksyny, nasyca komórki wodą, rozpuszcza najtrudniej osiągalne toksyny. Woda alkaliczna bardzo skutecznie neutralizuje i skrapla zakumulowane pozostałości kwasowe, które potem są łatwo usuwane poprzez nerki. 

 

4. Jest bardziej ciekła.
MNIEJSZE NAPIĘCIE POWIERZCHNIOWE. Napięcie powierzchniowe wody alkalicznej jest prawie dwa razy niższe niż wody z wodociągu. Oznacza to, że alkaliczna woda jest bardziej ciekła, „mokra”. Pamiętając to, że krew to nawet 90% wody, łatwo zrozumieć, że dostarczając wystarczającą ilość wody alkalicznej, krew staje się bardziej ciekłą. Jest to bardzo ważne, ponieważ jeśli organizm kwaśnieje, to krew zagęszcza się, zakłóca się krążenie krwi, zwiększa się zagrożenie powstania skrzepów krwi. Pijąc wodę alkaliczną, krew naturalnie staje się bardziej ciekłą.
 

5. Więcej tlenu.
ZWIĘKSZONA ZAWARTOŚĆ TLENU. W wodzie alkalicznej dominują ujemne jony OH-, tj. w wodzie jest jedyny atom tlenu cząsteczki wody. Dlatego pijąc wodę alkaliczną organizm otrzymuje dodatkową dawkę tlenu. A gdzie tlen, tam i życie, energia. Proces przemiany materii w dużym stopniu zależy od rodzaju środowiska, w którym odbywa się ten proces. W przypadku braku tlenu, węglowodany rozkładają się tylko częściowo, zaczyna się proces fermentacji. To jest bardzo ważne wiedząc, że rak rozwija się w warunkach, w których proces przemiany materii odbywa się w środowisku z niską zawartością tlenu.
W ciągu ostatnich 30 lat świat fascynują wskaźniki zdrowia populacji Japonii, Korei Południowej. W tych krajach są wprowadzane nowoczesne technologie poprawy jakości wody i jej indykatorów biologicznych. W Japonii prawie co piąta rodzina używa wodę alkaliczną. Każdego roku ta ogromna grupa użytkowników wzrasta o jeszcze jeden milion. W Japonii i Korei Południowej istnieje pewna liczba szpitali, w których zamiast drogich leków i antybiotyków często używana jest woda alkaliczna, jak i woda kwaśna.
 


Masz pytania? - zadzwoń: 71 723 07 07 lub 503 829 000

podobne do ostatnio oglądanych na Allegro zobacz więcej aktualnych ofert

Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu.