JONIZATOR wody AQUATOR SILVER plus 2015 +2 DODATKI (5071422802)



Sprzedano za: 1 597,00 zł

Zakończona o 23:55 dnia 18.02.2015 r.

Kategoria: Pozostałe
Lokalizacja: Oleśnica


Zobacz aktualne oferty
aktualne przedmioty sprzedającego

Parametry

Stan
Nowy

oferta nr 5071422802


Opis


Tel. 71 723 07 07
503 829 000
(w godz. 9.00 - 20.00)

 e-mail:
 sklep@znaturyzdrowie.pl


Zamówione produkty wysyłamy niezwłocznie po zaksięgowaniu przelewu lub po złożeniu zamówienia płatnego przy odbiorze przesyłki.


Preferujemy wszystkie dostępne formy płatności:
 - przelew na konto sklepu,
- przez PayU,
- za pobraniem (gotówką przy odbiorze przesyłki),
- gotówką przy odbiorze osobistym.


Przesyłki realizujemy przez firmę kurierską DPD - przesyłki
 są ubezpieczone.

Zapraszamy do zakupów w sklepie ZnaturyZDROWIEpl - gwarantujemy 100% satysfakcji - zapoznaj się z naszą firmą i ogólnymi zasadami jakimi kierujemy się w obsłudze Klientów naszej firmy - sprawdź na stronie: O MNIE.



 

Jonizator wody AQUATOR Silver plus


(z wyświetlaczem - z menu w języku polskim)

wytwarza wodę alkaliczną i kwasową

oraz

posiada dodatkową funkcję wytwarzania wody srebrnej

 

 

NOWY MODEL 2015 (zmiany: 1. Bardziej zaawansowany algorytm,

2. Nowocześniejsze rozwiązania w sferze elektroniki, 3. Bardziej trwałe pokrycie anody, bardziej odporne na zadrapania)

 

 

 Pojemność jonizatora: 3 litry

 

Jonizatory wody Aquator Silver plus oferowane na tej aukcji mamy aktualnie

na stanie magazynowym (dostępne "od ręki").

 


 

w zestawie DODATEK: książka "Woda zjonizowana - życie bez chorób"

 

 

+ DRUGI DODATEK: zdrowa butelka 0,7l, której standardowa cena wynosi 57 zł (cena za zestaw ze zdrową butelką w komplecie jest tylko o 20 zł wyższa niż cena za sam jonizator - kupując w tym zestawie oszczędzasz 37 zł)

    

 

+ PROFESJONALNE zabezpieczenie paczki do wysyłki

(aby jonizator dotarł do Ciebie w stanie idealnym, stosujemy specjalny system pakowania, zapewniający bezpieczeństwo paczki w transporcie)

 

 

Jesteśmy bezpośrednim importerem jonizatorów wody Aquator Silver plus od producenta firmy Burbuliukas (Litwa).

Wierzymy, że jonizator wody Aquator Silver plus (najbogatszy model firmy Burbuliukas) spełni Twoje oczekiwania.

W skład oferowanego zestawu wchodzi:

1) jonizator wody Aquator Silver plus (nowy model 2015),

2) dwuczęściowe wyjmowane naczynie,

3) zestaw membran 20 szt.,

4) uchwyt z elektrodą srebrną,

5) podstawka pod elektrody,

6) opis techniczny i instrukcja obsługi w języku polskim,

7) 2 poradniki w języku polskim: "Rekomendacje używania wody zjonizowanej i wody srebrnej" i "Dlaczego trzeba pić wodę zjonizowaną",

8) + DODATEK książka: "Woda zjonizowana - życie bez chorób",

9) + DRUGI DODATEK : zdrowa butelka 0,7l, której standardowa cena wynosi 57 zł (cena za zestaw ze zdrową butelką w komplecie jest tylko o 20 zł wyższa niż cena za sam jonizator - kupując w tym zestawie oszczędzasz 37 zł),

10) +  PROFESJONALNE zabezpieczenie paczki do wysyłki.


 

zestaw jak na zdjęciu + dodatki według powyższego opisu: 8), 9) i 10)

 

 

Na jonizator wody Aquator Silver plus udzielana jest 24 miesięczna gwarancja 

(2 lata). Zapewniamy serwis gwarancyjny, a także serwis pogwarancyjny.

Jonizator wody Aquator Silver plus jest certyfikowany i opatentowany,

kliknij w obrazek poniżej, aby zapoznać się z certyfikatem.

 

Budowa jonizatora wody Aquator Silver plus

 


 

Następujące udoskonalenia zostały wprowadzone w nowym modelu Aquator Silver plus w porównaniu z poprzednim modelem Aquator Silver:

* Nowa konsola zintegrowana z pokrywą,

* Nowoczesne technologie,

* Ustala się pożądane pH, a nie czas pracy,

* Lżejszy i zajmuje mniej miejsca,

* Dodatkowe zabezpieczenie przed wilgocią.

Żyć zdrowo jest naprawdę łatwiej, mając w domu jonizator wody nowego typu Aquator Silver plus.

W jonizatorze wody Aquator Silver plus w tym samym czasie produkuje się zjonizowana woda alkaliczna i zjonizowana woda kwasowa.

Dodatkowa funkcja - produkcja wody srebrnej (jest to odrębna funkcja, do użycia której należy użyć elektrody srebrnej - należy ją wstawić w wyznaczone miejsce w górnej części jonizatora). Po wstawieniu elektrody srebrnej jonizator wody Aquator Silver plus przestawia się na produkcję wody srebrnej.

W 4 minuty po nalaniu wody do jonizatora w oddzielnych naczyniach otrzymacie 2,7 l zjonizowanej wody alkalicznej i 0,3 litra zjonizowanej wody kwasowej.

Urządzeniem steruje się za pomocą konsoli - wyświetlacza z przyciskami do sterowania jonizatorem (polskie menu - wszystkie polecenia na wyświetlaczu są w języku polskim). Obsługa jonizatora wody Aquator Silver plus jest bardzo łatwa.

 

 

Po zakończeniu jonizacji wystarczy zdjąć pokrywę z elektrodami i zanieść wodę na stół Waszej rodziny.

Pojemność urządzenia daje możliwość oszczędności czasu. Po modyfikacji konstrukcji jest możliwość produkowania wody zjonizowanej o różnych parametrach.

 

Korzyści z zastosowania jonizatora wody Aquator Silver plus.

Jedną z podstawowych zasad dobrego zdrowia jest równowaga kwasowo-zasadowa organizmu.

Jednakże w dzisiejszym pokarmie większość produktów jest kwasotwórczych - są to takie produkty jak: mięso, ryby, produkty mączne, napoje alkoholowe i sztucznie słodzone, gazowane, soki pasteryzowane, słodycze, produkty o wysokim stopniu przetworzenia, itd.

Spis produktów alkalicznych jest o wiele bardziej skromny: świeże owoce i warzywa, niegazowana woda mineralna, świeże niepasteryzowane soki.

 

Jasnym staje się, że utrzymanie proporcji tych produktów nie jest zadaniem łatwym, zwłaszcza, że produkty alkaliczne powinny stanowić 80 procent diety, a więc i utrzymanie równowagi kwasowo-zasadowej jest naruszone.

W procesie metabolicznym powstałe zanieczyszczenia kwasowe organizm stara się jak najprędzej wydalić z organizmu z moczem, a następnie z wydychanym powietrzem. Gdy w organizmie brakuje składników zasadowych (najważniejsze z nich to: wapń, potas, sód, magnez), te procesy nie mogą być wykonywane efektywnie.

Gdy organizmowi brakuje substancji alkalicznych, to jego kwasowość wzrasta, zmniejsza się alkaliczność krwi. Zasadowość krwi określana wskaźnikiem pH musi utrzymywać się w bardzo wąskim przedziale od 7,35 do 7,45. Nawet najmniejsze zmiany poza te granice wywołują bardzo poważne problemy zdrowotne. Jeżeli zasadowość organizmu spadnie (kwasowość się podniesie) do 6,95, człowiek traci przytomność i umiera. Organizm zamienia kwasowość, zwiększające się odpady, których nie może szybko wydalić - w stałe, które nie mają wpływu na pH i magazynuje w różnych częściach ciała, często w postaci tkanki tłuszczowej. W takim stanie jest minimalizowany ich wpływ na organizm (często nadwaga, skupienia tkanki tłuszczowej to wynik skupiania się odpadów kwasowych). Skupienia odpadów kwasowych to także – cholesterol, kamienie w nerkach i trzustce, moczany, siarczany, fosforan
y.

 

Młody, zdrowy organizm najczęściej nie ma problemów z wydaleniem odpadów metabolizmu. Z wiekiem jednak to się zmienia. Organizmowi brakuje resursów, aby całkowicie wydalić resztki kwasowe. A to, co nie zostało wydalone – zostaje i magazynuje się w różnych częściach ciała, organizm staje się bardziej kwaśny. W miejscach największego skupienia kwasów zostaje naruszony przepływ krwi, a gdy życiowo ważne części ciała nie otrzymują odpowiedniej ilości tlenu, zostają naruszone ich funkcje. Właśnie z tego powodu skupiska takich odpadów w organizmie są główną przyczyną wczesnego starzenia i jedną z najważniejszych przyczyn pojawienia się chorób degeneracyjnych.

Jak rozpoczynają się choroby?

Gdy w spożywanym pokarmie brakuje mikroelementów alkalicznych, zwłaszcza wapnia, organizm „pożycza” je z kości. Tak rozpoczyna się osteoporoza. Gdy w stawach zwiększa się ilość soli kwasów moczanowych, pojawiają się pierwsze szybko progresujące objawy artretyzmu, dny moczanowej. Jeżeli dla neutralizacji odpadów kwasowych znajdujących się obok trzustki brakuje zwłaszcza jonów wapnia, zostaje naruszona produkcja insuliny i może dojść do rozwoju cukrzycy. Na dzień dzisiejszy wielu ludzi żali się na zgagę, która częściej pokazuje nie zwiększoną kwasowość organizmu, lecz jest sygnalizatorem, o zwiększaniu się zakwaszenia całego organizmu. Najczęstszą przyczyną nadciśnienia krwi jest to, że w środowisku kwasowym gęstniejąca krew zaczyna zatykać kapilary. Odpady kwasowe akumulują się w żyłach. One mogą zatkać nawet kapilary dostarczające krew dla mózgu. Pojawiają się realne szansy na udar mózgu. Pijąc wodę alkaliczną odpady kwasowe są naturalnie rozcieńczane i lekko wydalane przez nerki.


Zasady (związki alkaliczne) neutralizują kwasy.


Każdy człowiek, który choć troszkę rozumie chemię wie, że kwasy są neutralizowane zasadami. Np. aby zmyć tłuszcz, który ma pochodzenie kwasowe nie wystarczy użyć samej wody, potrzebujemy jeszcze mydła, które ma pochodzenie zasadowe. Zasada neutralizuje kwasy i dlatego mamy czyste ręce.

Niejeden z nas niepokoi się z powodu bólu w różnych częściach ciała. Bardzo często przyczyną tego bólu są akumulowane w tej części ciała resztki kwasowe, bo każdy organizm jest inny i skupia odpady w innym miejscu. Ból pokazuje gdzie są skupiane w pierwszej kolejności. Ważne jest, aby zrozumieć, że z większości produktów, które spożywamy powstają resztki kwasowe, które są przyczyną wielu chorób degeneracyjnych i przewlekłych. Dlatego nie należy dziwić się lepszemu samopoczuciu, jeżeli zmniejszymy ilość akumulowanych odpadów. Woda alkaliczna szybko i efektywnie w tym pomaga.


Uczeni i eksperci o zakwaszeniu organizmu.


Większość chorób, z którymi się spotykamy ma jedną wspólną cechę. Większość uczonych potwierdza, że choroba rozpoczyna się od destabilizacji równowagi kwasowo-zasadowej. Naukowiec Sang Whang, mieszkający w Stanach Zjednoczonych analizując równowagę kwasowo-zasadową opiera się na badaniach zrobionych w uniwersytecie Kalifornijskim.

W epoce rolnictwa człowiek jako pokarm spożywał 35 proc. mięsa i 65 proc. substancji roślinnych. W tym czasie ilość spożywanych substancji alkalicznych tj. jonów potasu, sodu z pokarmem była trzy, cztery razy większa niż dzisiaj. Np. ilość jonów potasu w dziennej normie pokarmu zmniejszyła się od 250 do 70 mg, a jonów sodu – od 220 do 50 mg. Gdy brakuje substancji alkalicznych, odpady kwasowe nie są całkowicie neutralizowane. To z kolei bardzo przyśpiesza fizjologiczne starzenie się i „odmładzanie się” wielu chorób.

Sang Whang tak określił konsekwencje tego zjawiska: „… to znaczy, że gdy starzejemy się w organizmie powstaje zbyt dużo rodników kwasu (H+) i zbyt mało węglanów (HCO3-), a to powoduje zakwaszanie się organizmu”. Poprzednie zdanie znaczy, że podczas starzenia się organizm nieuchronnie kwaśnieje. Zmniejszenie kwasowości organizmu może skutecznie zatrzymać wszystkie choroby degeneracyjne i przewlekłe.

Dr. Susan Lark, lektor uniwersytetu i autor „Chemistry of Success” mówi: „cztery – sześć szklanek wody alkalicznej w ciągu dnia zmniejszą kwasowość organizmu. Wody alkalicznej należy używać, gdy grożą takie choroby jak przeziębienie, grypa, zapalenie oskrzeli tj. gdy powstają sytuacje dla zwiększania się zakwaszenia organizmu. Woda zjonizowana tak jak i witaminy C, E, beta karoten, działa jak antyoksydant, bo ma dużo wolnych elektronów. Ta właściwość także pomaga uniknąć chorób serca, udaru serca, problemów z systemem immunologicznym…”

 

Lekarz i naukowiec D. Aschbach opublikowała wiele obiecujących wyników badań klinicznych z Berlińskiej kliniki „Badań rozpuszczonych związków aktywowanych i ich praktycznego zastosowania” o efekcie wody alkalicznej w leczeniu 1 i 2 typu cukrzycy.

Pijąc wodę alkaliczną przez 4-6 tygodni, zapotrzebowanie w iniekcjach insuliny zmniejszało się do 70 proc., ilość glukozy we krwi zmniejszała się o 30 proc. Nawet po tym jak badana osoba przestawała pić wodę alkaliczną te parametry zmniejszały się jeszcze przez 4-5 miesięcy. Dane te są wielokrotnie potwierdzone  badaniami uczonych japońskich.

Zakwaszenie organizmu można zatrzymać.

Najbardziej organizm jest zakwaszany z powodu tego, w jaki sposób żyjemy. Stres, ciągłe przeciążenie fizyczne i psychiczne pracą, strach, niepokój, depresja to poważne czynniki zakwaszenia organizmu. A więc relaksacja, harmonia ze środowiskiem i umiejętność rozluźniania się także pomagają zwalczać zakwaszenie organizmu.

Ogromną rolę w zakwaszeniu organizmu odgrywa dzisiejszy sposób odżywiania. W większości krajów świata jest już tradycją spożywanie w większości pokarmów kwasotwórczych. Gdy spożywamy w większości pokarmy kwasotwórcze organizm jest zakwaszany w bardzo szybkim tempie. Można to powstrzymać jedynie poprzez spożycie odpowiedniej ilości pokarmów zasadotwórczych tj. owoców, warzyw, świeżych soków.

W ostatnich czasach staje się popularne spożywanie suplementów. Regularne ich używanie pomaga w uzupełnieniu zasobów organizmu w minerały alkaliczne. Suplementy o wysokiej jakości nie są tanie i nie każdy może sobie pozwolić, aby cały czas je używać. Istnieją też wypadki, gdy w poszukiwaniu zysków jest ukazywana nie pełna, a czasem i błędna informacja o produkcie.

Pijcie jak najwięcej wody, nie czekajcie zanim poczujecie pragnienie.

Woda jest podstawą życia na Ziemi. Bez wody życie biologiczne jest niemożliwe w jakiejkolwiek formie. Rodzimy się, posiadając w organizmie więcej niż 90% wody. Nasze komórki „pływają” w wodzie – płynie międzykomórkowym, a i same komórki również składają się z wody. Woda dostarcza do komórek składniki odżywcze oraz zabiera pozostałości metaboliczne.

W miarę upływu lat zawartość wody stale się zmniejsza i ciało powoli „wysusza się”. W wieku 70 lat zawartość wody w organizmie stanowi tylko 55–60%. Zmniejszająca się zawartość wody w organizmie spowalnia metabolizm, pogarsza się przepływ krwi, a co za tym idzie, zmniejsza się dostawa składników odżywczych do narządów wewnętrznych i tkanek. Jest zatem oczywiste, że stan naszego zdrowia zależy bezpośrednio od tego, ile i jakiego rodzaju wodę pijemy.

Ostatnio woda została zamieniona napojami sztucznie słodzonymi, gazowanymi, kawą, herbatą. My już nie umiemy pić wody, właśnie wody, a nie zamiennych płynów. Często słyszymy twierdzenie, że ktoś nie czuje potrzeby wypicia 1,5-2,5 litrów wody dziennie. Pije tylko wtedy, gdy czuje pragnienie. Trzeba jednak zauważyć, że gdy poczujemy pragnienie w organizmie już brakuje od 0,5 do 1 litra wody. Dlatego często nasze komórki są ,,suche”, a to mocno utrudnia wszystkie procesy chemiczne organizmu.

Pod działaniem stałego prądu elektrycznego woda staje się zjonizowana, otrzymuje unikalne właściwości, które mogą skutecznie działać we wspomaganiu procesów życiowych organizmu.


JONIZOWANA WODA ALKALICZNA.

Woda zjonizowana jest wytwarzana za pomocą jonizatorów wody. Urządzenia te, w procesie elektrolizy, dzielą cząsteczki wody H2O na dwie części: alkaliczną, w której skupiają się jony hydroksylowe OH-, i kwaśną, w której skupiają się jony wodorowe H+.

H2O ←→ H+ + OH–

W oddzielnych naczyniach urządzenia jest wytwarzana woda alkaliczna, w której skupiają się ujemne jony hydroksylowe OH-, i woda kwasowa, w której skupiają się dodatnie jony wodorowe H+. Alkaliczne lub kwasowe środowisko charakteryzuje się wskaźnikiem pH, a uzyskany słaby ładunek – potencjałem utleniania-redukcji ORP. Wartości parametrów zależą od czasu pracy urządzenia.

Właściwości wody zjonizowanej.

Wskaźnik pH pokazuje na ile kwaśna jest każda substancja, tj. jaka jest zawartość jonów H+ w takiej substancji. Wartości pH mogą wahać się w przedziale od 0 do 14.

Gdy wskaźnik pH rośnie od 7 do 14, w substancji zmniejsza się ilość jonów wodorowych i zwiększa się ilość jonów wodorotlenowych. pH wody alkalicznej wynosi od 8 do 12.

Kiedy pH spada od 7 do 0 to płyn staje się bardziej kwaśny. pH wody kwasowej znajduje się w przedziale od 6 do 2.

Jak wiemy płyny organizmu oprócz kwasu żołądkowego mają alkaliczny pH. Są lekko alkaliczne. Bardzo ważne jest pH krwi. Organizm może funkcjonować tylko jeżeli krew jest lekko alkaliczna pH 7,35 – 7,45.

ORP – potencjał utleniania redukcji. Termin ten określa możliwość substancji do oddania bądź przyjęcia elektronów. Wartości mogą być ujemne, jak i dodatnie. Ujemna wartość ORP pokazuje, że w płynie są wolne elektrony. Właśnie taka jest woda alkaliczna, która staje się w pewnym sensie donorem elektronów. Im większy jest potencjał tym więcej jest wolnych elektronów. Dodatnia wartość ORP pokazuje, że w płynie brakuje elektronów. Takie właściwości ma woda kwasowa. Im większy dodatni ORP, tym bardziej płyn stara się zabrać elektrony z innych substancji. To jest przyczyną tego, że woda kwasowa ma właściwości bakteriobójcze.

ORP płynów człowieka jest w przedziale między +50mV i -200mV. W tym samym czasie ORP wody z kranu jest +150mV, +200mV (Coca cola +350mV). Różnica między ORP w organizmie i płynach, które pijemy pokazuje, że w organizmie aktywność elektronów jest o wiele większa, dlatego po to by przyswoić wypijane płyny, organizm musi używać swojej energii, aby korygować ORP napojów.

 

Tabela 1 i tabela 2 przedstawiają zależność wartości pH i ORP. Podane wartości pH i ORP uzyskano badając wodę na wydziale Chemii Uniwersytetu Warszawskiego, w Laboratorium Pomiarowym ICP-MS. W tabelach są podane wartości z uwzględnieniem możliwego błędu pomiaru. Wartości ORP podane są względem nasyconej elektrody kalomelowej. Raport badań przechowuje się w firmie Burbuliukas. W zależności od mineralizacji wody czas pracy urządzenia może się różnić. pH wody alkalicznej są ustawiane za pomocą przycisków (góra-dół), z dokładnością 0,2 pH. Podczas badań, pH wody początkowej było na poziomie 7,4.

Tabele z wynikami badań znajdują się tutaj - kliknij w link BADANIA, aby zobaczyć wyniki badań.

 

Warto wiedzieć, że zjonizowana woda alkaliczna nadany ujemny potencjał utleniania-redukcji utrzymuje stosunkowo niedługo. Przechowując zjonizowaną wodę alkaliczną w zamkniętym naczyniu, z którego woda alkaliczna jest ciągle używana, ujemne wartości ORP w ciągu 24 – 36 godzin stają się zerowe lub słabo dodatnie. Dlatego zjonizowaną wodę alkaliczną należy zużyć jak najszybciej – dopóki jest świeża – najlepiej w ciągu 12 godzin od wytworzenia.

W sklepach można spotkać butelkowaną, według napisów na etykietkach, zjonizowaną wodę alkaliczną, lecz taka woda, w najlepszym wypadku, może być nazwana wodą zasadową, gdyż ORP w takiej wodzie nie zachowuje ujemnych wartości.


PIĘĆ ZALET WODY ALKALICZNEJ.


1. Przeciwutleniacz naturalny.

Ujemny ORP (-150 …- 250 mV) – oznacza, ze w wodzie alkalicznej są wolne elektrony, tj. elektrony, które mogą być przekazane. Ta właściwość jest szczególnie skuteczna przy neutralizacji szkodliwych skutków wpływu wolnych rodników.
Jak wiadomo, wolne rodniki – to cząsteczki, którym brakuje jednego elektronu. Są to nadtlenki, cząsteczki tlenu bez jednego elektronu, etc. W organizmie powstają one naturalnie, w procesie reakcji metabolicznych. Pewna ilość wolnych rodników w organizmie jest niezbędna. Chronią one organizm od bakterii, wirusów, niszczą zwyrodniałe komórki. Problemy zaczynają się wtedy, kiedy powstaje nadmiar wolnych rodników. Wolne rodniki, w celu uzyskania brakujących elektronów, nieustannie atakują zdrowe komórki organizmu, a tym samym naruszają normalną działalność poszczególnych komórek i naczyń oraz powodują różne choroby. Mogą rozpocząć się niekontrolowane reakcje chemiczne, które stymulują rozwój patologicznego raka i innych chorób.
Pijąc wodę alkaliczną, organizm otrzymuje dodatkową ilość wolnych elektronów, które są zabierane przez wolne rodniki. Ze względu na właściwości antyoksydacyjne wody alkalicznej chronione są komórki zdrowe, wzmacniany jest system odpornościowy organizmu.

2. Alkalizuje organizm.

ALKALICZNE WARTOŚCI pH = 8,5 – 9,5 najbardziej odpowiadają parametrom środowiska wewnętrznego organizmu. Środowisko wewnętrzne organizmu i płyny wewnętrzne, z wyjątkiem kwasu żołądka, są lekko alkaliczne. Najbardziej alkalicznymi są organizmy i krew noworodków (pH = 7,45). Niestety, w procesie rośnięcia i rozwoju organizmu, organizm kwaśnieje. Zasadowość krwi zmniejsza się, nagromadzenie pozostałości kwasowych i związane z tym ryzyko chorób, rośnie. Niezbędne do zmniejszenia kwasowości minerały alkaliczne organizm może otrzymać tylko razem z żywnością i płynami.
W wodzie alkalicznej, jak mówi sama jej nazwa, oprócz jonów hydroksylowych, znajdują się także wymagane do neutralizacji pozostałości kwasowych, jony metali alkalicznych (wapnia, magnezu, potasu, sodu), które organizm absorbuje najlepiej. W wodzie nie ma jonów rozpuszczonych soli kwaśnych (chloru, siarki, fosforu, etc.), które pozostają w wodzie kwaśnej. Dlatego pijąc codziennie wodę alkaliczną, organizm otrzymuje wystarczającą ilość minerałów alkalicznych, utrzymywane jest alkaliczne środowisko organizmu, zmniejsza się zakwaszenie organizmu, a tym samym wzmacnia się odporność organizmu na choroby.

3. Bezpośrednie absorbowanie.

MNIEJSZE FORMACJE MOLEKULARNE. Cząsteczki wody alkalicznej są połączone w znacznie mniejsze formacje (5-6 cząsteczek) niż zwykłej wody pitnej (10-13 cząsteczek). Dlatego woda alkaliczna od razu przechodzi przez błony komórkowe i jest bezpośrednio zaangażowana w procesy metaboliczne (organizm nie potrzebuje dodatkowej energii!). Woda z takimi właściwościami znacznie lepiej penetruje tkanki, usuwa z jelita nagromadzone toksyny, nasyca komórki wodą, rozpuszcza najtrudniej osiągalne toksyny. Woda alkaliczna bardzo skutecznie neutralizuje i skrapla zakumulowane pozostałości kwasowe, które potem są łatwo usuwane poprzez nerki.

4. Jest bardziej ciekła.

MNIEJSZE NAPIĘCIE POWIERZCHNIOWE. Napięcie powierzchniowe wody alkalicznej jest prawie dwa razy niższe niż wody z wodociągu. Oznacza to, że alkaliczna woda jest bardziej ciekła, „mokra”. Pamiętając to, że krew to nawet 90% wody, łatwo zrozumieć, że dostarczając wystarczającą ilość wody alkalicznej, krew staje się bardziej ciekłą. Jest to bardzo ważne, ponieważ jeśli organizm kwaśnieje, to krew zagęszcza się, zakłóca się krążenie krwi, zwiększa się zagrożenie powstania skrzepów krwi. Pijąc wodę alkaliczną, krew naturalnie staje się bardziej ciekłą.

5. Więcej tlenu.

ZWIĘKSZONA ZAWARTOŚĆ TLENU. W wodzie alkalicznej dominują ujemne jony OH-, tj. w wodzie jest jedyny atom tlenu cząsteczki wody. Dlatego pijąc wodę alkaliczną organizm otrzymuje dodatkową dawkę tlenu. A gdzie tlen, tam i życie, energia. Proces przemiany materii w dużym stopniu zależy od rodzaju środowiska, w którym odbywa się ten proces. W przypadku braku tlenu, węglowodany rozkładają się tylko częściowo, zaczyna się proces fermentacji. To jest bardzo ważne wiedząc, że rak rozwija się w warunkach, w których proces przemiany materii odbywa się w środowisku z niską zawartością tlenu.

W ciągu ostatnich 30 lat świat fascynują wskaźniki zdrowia populacji Japonii, Korei Południowej. W Japonii prawie co piąta rodzina używa wodę alkaliczną. Każdego roku ta ogromna grupa użytkowników wzrasta o jeszcze jeden milion. W Japonii i Korei Południowej istnieje pewna liczba szpitali, w których zamiast drogich leków i antybiotyków często używana jest woda alkaliczna, jak i woda kwaśna.

 

Masz pytania? - zachęcamy do kontaktu telefonicznego: 

71 723 07 07 lub 503 829 000 

podobne do ostatnio oglądanych na Allegro zobacz więcej aktualnych ofert

Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu.