Dbamy o Twoją prywatność
Dzięki plikom cookies i technologiom pokrewnym oraz przetwarzaniu Twoich danych, możemy zapewnić, że dopasujemy do Ciebie wyświetlane treści.Wyrażając zgodę na przechowywanie informacji na urządzeniu końcowym lub dostęp do nich i przetwarzanie danych (w tym w obszarze profilowania, analiz rynkowych i statystycznych) sprawiasz, że łatwiej będzie odnaleźć Ci w Allegro dokładnie to, czego szukasz i potrzebujesz.Administratorem Twoich danych będzie Allegro oraz niektórzy partnerzy, z którymi współpracujemy.
Ułatwienia korzystania z naszych stron, prezentowania spersonalizowanych treści i reklam oraz ich pomiaru, tworzenia statystyk, poprawy funkcjonalności strony.Zgodę wyrażasz dobrowolnie. Możesz ją w każdym momencie wycofać lub ponowić w zakładce Ustawienia plików cookies na stronie głównej. Wycofanie zgody nie wpływa na legalność uprzedniego przetwarzania.
polityka plików cookiespolityka ochrony prywatności- 4,99 zł
- Kultury bakterii do jogurtu Natural Yogurt 1-3 l
- 14,98 zł z dostawą
- 17,99 zł
- Żywe Kultury Bakterii ZAKWASKA VITALAKT do Jogurtu
- 26,98 zł z dostawą
Opis
|
JOGURT NATURALNY Saszetka ze szczepami bakterii do samodzielnego przygotowania produktu w warunkach domowych.
Produkty zalecane przez dr Jadwigę Kempisty autorkę książki „Leczenie żywieniem”.
Dlaczego mam robić jogurt zamiast łykać probiotyki ? Zawiera kultury bakterii: Streptococcus thermophilus, Lactococcus bulgaricus
Jogurt naturalny polecany jest szczególnie dla seniorów do regularnego spożywania. U osób starszych zmienia się skład flory bakteryjnej przewodu pokarmowego, dlatego w ich przypadku korzystne jest regularne stosowanie jogurtu naturalnego na zmianę z jogurtem L+.
Zalety domowego jogurtu
Nie zawiera glutenu. Produkt ma duże zastosowanie w kosmetyce – można stosować także zewnętrznie np.przy rozstępach skórnych. Nie zawiera składników modyfikowanych genetycznie. Nie zawiera cukru, zagęszczaczy. Nie zawiera dodatków chemicznych.
Sposób przygotowania: jogurtu L +, kefiru, jogurtu naturalnego, kwaśnego mleka. Najlepiej używać mleka pełnotłustego krowiego, koziego lub z nasion.
Tak przygotowany jogurt nadaje się do spożycia, ale stanowi również źródło bakterii do następnego przetwarzania. Na każdy litr nowo przygotowanego mleka dajemy 4 łyżki stołowe z poprzednio wytworzonego jogurtu. Mieszamy, pozostawiamy do skwaszenia itd. Rozmnażanie można powtarzać wielokrotnie, również ilościowo aż do chwili gdy jogurt straci swoje właściwości - konsystencję, zapach. Oznacza to, że należy zaszczepić nową kulturę bakterii. Jogurt może być przechowywany w lodówce 7 dni, w saszetce 12 miesięcy (saszetkę należy przechowywać w lodówce).
Producent: Laboratorium Bakteriologiczne IP Ingredients, Suderlugium, Niemcy
Produkty zgodny z dyrektywą UE 1829/2003 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 22.09.2003
WYBIERZ NAJLEPSZY SPOSÓB DOSTAWY DLA SIEBIE
Kupuj u sprawdzonego sprzedawcy! Jakość potwierdza "standard allegro" oraz pozytywne komentarze naszych zadowolonych klientów! |
Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu.