Jiva Chyawanprash Na Odporność 500g
Niezastąpione wsparcie odporności i energii na cały dzień
- Wsparcie odporności dla wszystkich grup wiekowych
- Chroni przed infekcjami wirusowymi i bakteryjnymi
- Tonik odmładzający i przeciwstarzeniowy
- Właściwości antyoksydacyjne, które pomagają odżywiać komórki mózgowe
- Wspomaga układ trawienny
- Podnosi poziom energii i poprawia samopoczucie
Jiva Chyawanprash zawiera ajurwedyjskie zioła, takie jak Amalaki, Gamhar, Bael i Patala, które pomagają w leczeniu gorączki i alergii, w tym przeziębienia, kichania, kaszlu i problemów z układem oddechowym. Ten tradycyjny preparat odmładza ciało i dodaje młodzieńczej energii i wytrzymałości, dzięki czemu można przetrwać cały dzień. Naturalne składniki stymulują prawidłowe funkcjonowanie narządów, pomagają organizmowi pozostać aktywnym, wolnym od stresu i zmęczenia.
Aby przygotować Jiva Chyawanprasha, do przygotowania pulpy Amla używa się świeżej, sezonowej amli, która jest następnie mieszana z wywarem z ponad 40 ziół i przypraw, aby zapewnić optymalne korzyści zdrowotne. W tym procesie nie używa się przechowywanej lub mrożonej pulpy Amli. Ponieważ Jiva Chyawanprash jest wytwarzany w naturalnym procesie, a do jego produkcji używa się świeżego miąższu amli, jego konsystencja zmienia się i upłynnia z czasem. Działa jak tarcza chroniąca organizm przed różnymi chorobami sezonowymi i przewlekłymi. Odmładza ciało, odżywia komórki mózgowe, poprawia siłę mięśni i pamięć oraz dodaje witalności i siły, tworząc idealną równowagę między umysłem a ciałem. Jest idealny dla osób w każdym wieku.
Regularne stosowanie pozytywnie wpływa na kondycję fizyczną oraz psychiczną. Preparat można przyjmować też z mlekiem.
- sproszkowany liściokwiat garbnikowy (amla / agrest indyjski)
- nierafinowany cukier trzcinowy (jagger)
- sproszkowane kleiszcze smakowite
- sproszkowane Oroxylum indicum
- sproszkowana Gmelina arborea
- sproszkowane Stereospermum suaveolen
- sproszkowana malwa indyjska
- sproszkowane prishniparni
- sproszkowane Desmodium gangeticu
- sproszkowane Teramnus labialis
- sproszkowane Phaseolus trilobus
- sproszkowany pieprz długi
- sproszkowany buzdyganek naziemny
- sproszkowana psianka żółtojagodowa
- sproszkowana psianka czarna
- sproszkowane drzewo pistacjowe
- sproszkowane Tamalaki
- sproszkowana winorośl właściwa
- sproszkowana Leptadenia reticulata
- sproszkowany migdałecznik chebula
- sproszkowany migdałecznik Bibhitaki
- sproszkowana Tinospora cordifolia
- sproszkowany Microstylis wallichi - Jiwak
- sproszkowany ostryż cytwarowy
- sproszkowana cibora orzechowa
- sproszkowana Boerhavia diffusa
- sproszkowane Polygonatum airrhifolia
- sproszkowany kardamon malabarski
- sproszkowana Premna mucronata - Agnimanth
- sproszkowany wasak
- sproszkowany lotos orzechodajny
- sproszkowane kudzu indyjskie
- sproszkowana Roscoca procera - Kakoli
- sproszkowana Roscoca procera - Kheer Kakoli
- sproszkowana bylica roczna
- sproszkowany kardamon malabarski
- sproszkowany cynamonowiec cejloński
- sproszkowany cynamonowiec tamala
- sproszkowany kasztanowiec różany
- sproszkowany bambus kolczasty
- masło klarowane Ghee
- olej z sezamu indyjskiego
- miód