Jelita europejskie, mocne, długie odcinki.
Klasa: Extra
Kaliber: 28-30
Kaliber wodny po napełnieniu: 36-38 mm
Długość jelit w pęczku: ok 91,5 mb (13 odcinków)
Jelita wieprzowe cienkie 28/30 stosuje się do produkcji kiełbas parzonych, suszonych, wędzonych przeznaczonych do gotowania, grillowania bądź też do bezpośredniego spożycia.
Najlepsze do tradycyjnych kiełbas np.: swojska, śląska, grillowa, biała
Jelita, które posiadamy w ofercie pochodzą od najlepszych europejskich producentów - jelita wieprzowe europejskie.
Jelita posiadają dokument świadectwa pochodzenia: Handlowy Dokument Identyfikacyjny.
Jelita przechowujemy w zasolonych beczkach, w klimatyzowanych pomieszczeniach.
Jelita wysyłamy tylko kurierem! Chcemy mieć pewność, że jak najszybciej znajdą się u Państwa.
Zakupione na kilku aukcjach przedmioty wysyłamy w jednej przesyłce, płacisz tylko raz za kuriera.
Wszystkie przesyłki dodatkowo ubezpieczamy (gratis!), dbając o bezpieczeństwo naszych klientów.
Nasza hurtownia przypraw rozpoczęła działalność w roku 1989.
Od samego początku naszą specjalnością stało się zaopatrzenie przemysłu spożywczego, a w szczególności mięsnego oraz drobiarskiego.
Dzięki oferowaniu wysokiej jakości produktów cieszących się zainteresowaniem licznego grona klientów istniejemy na rynku ponad 20 lat.
Przygotowanie jelit do użycia:
Przed użycie trzeba wypłukać jelita z soli mocząc je w letniej wodzie przez ok 30-60 minut.
Po namaczaniu, bezpośrednio przed rozpoczęciem nadziewania należy je ponownie przepłukać, wewnątrz i na zewnątrz, pod bieżącą ciepłą wodą.
Przechowywanie jelit:
Jelita posiadają ok 12 miesięczny termin przydatności do spożycia. Należy przechowywać je w soli lub roztworze soli w temperaturze ok 3-15 stopni Celsjusza. Nie należy mrozić jelit, gdyż może to wpłynąć na zmniejszenie ich elastyczności.