Jelita wieprzowe kaliber 28/30 EKSTRA Europa 90 mb
Odcinki od 2 mb do 5 mb - idealne do domowego wyrobu wędlin.
Minimalna długość sznura to 2 mb .
Jelita naturalne wieprzowe kalibrowane klasy ekstra, kaliber 26/28 (najczęściej stosowane do kiełbasy białej/swojskiej).
Jelita przeznaczone są do użytku domowego.
Jelita ekstra - utrzymują równy kaliber w całym pęczku/kostce, są mocne i równe. Odcinki mają długość od 2 m do 5 m, więc nadają się idealnie do domowego wyrobu wędlin. Jest to w sumie pełne 91,5 mb ( 100 Y ) .
Jelita pochodzą z legalnego źródła, konfekcja i pakowanie odbywa się w zakładzie posiadającym wszelakie zezwolenia.
Jelita naturalne wieprzowe stosuje się przy produkcji kiełbas wędzonych, gotowanych, parzonych, podsuszanych, suszonych przeznaczonych do bezpośredniego spożycia, do gotowania lub grillowania.
Do każdej dostawy paragon lub na życzenie faktura.
Kupując w naszym sklepie masz pewność, że kupujesz towar z pewnego źródła. Każdy pęczek/kostka zapakowane są próżniowo w woreczek z etykietą z numerem partii i datą ważności. Jelita zapakowane próżniowo w oryginalny woreczek można przechowywać w temp. otoczenia zgodnie z Polską Normą PN-A-85702 dotyczącą jelit naturalnych. Po otwarciu z opakowania niezużyte jelita należy przesolić solą kuchenną i zamknąć w szczelnym opakowaniu np. słoiczku. I przechowywać w temp od 0 do 14 C Jelit solonych się nie mrozi, gdyż tracą swoje właściwości.
Przed użyciem należy je moczyć w letniej wodzie od 30 minut do 60 minut przed nadziewaniem.
Masa jednej sztuki to 1 kg.
Kraj pochodzenia: UE
W ofercie inne kalibry jelit wieprzowych ( w tym o odcinkach od 6 metrów do 14 metrów ) , baranich, wołowych, sitaki na szynkę, przyprawy, drobny sprzęt masarski.