Jelita cienkie wieprzowe kaliber 28/30 20 mb
naturalne jelita cienkie wieprzowe o długości 20 mb pochodzenia polskiego. Konserwowane solą. Nasze jelita są wytrzymałe, niedziurawe, posiadają długie odcinki. Idealnie nadają się do wytwarzania tradycyjnych polskich kiełbas.
Przygotowanie jelit naturalnych:
Po wyjęciu z opakowania rozwiązać pęczek ,opłukać pod zimną bieżącą wodą. Moczyć przed nadziewaniem w ciepłej wodzie o temperaturze od 30 do 40°C około 60 minut.
Przechowywanie jelit naturalnych:
Jelita które nie zostały wykorzystane przy napełnianiu w całości należy odsączyć z wody dobrze zasolić, włożyć do słoika szklanego bądź innego szczelnie zamkniętego pojemnika i włożyć do lodówki ale nie do zamrażalki. Zapakowane przechowywać w temperaturze od 0 do 14°C. Data do kiedy powinno się przechowywać jelita znajduje się na etykiecie opakowania.
Współpracujemy z zakładem zajmującym się profesjonalną obróbką jelit naturalnych dlatego gwarantujemy świeżość oraz jakość oferowanych produktów. Osłonki są w 100% pochodzenia polskiego, posiadamy również dokument HDI. Produkt umieszczamy w szczelnie zamkniętych opakowaniach co zapobiega wysuszeniu.
Na innych naszych aukcjach dostępne są inne osłonki naturalne wieprzowe pochodzenia polskiego m.in.:
-jelito proste,
-jelito grube,
-jelito cienkie kaliber 20/22, 22/24, 24/26, 26/28, 28/30, 30/32, 32+
-pęcherz solony oraz suszony,
-kątnica solona.