Jelita Wieprzowe Cienkie 2426
Jelita Wieprzowe Cienkie
⭐⭐⭐⭐⭐
✅SPECYFIKACJA:
- Kaliber wodny po napełnieniu: 32-34 mm
- Długość jelit w pęczku: ok 91,5 mb (13 odcinków, odcinki 6m )
✅PRZEZNACZENIE:
Jelita wieprzowe cienkie 24/26 stosuje się do produkcji bardzo cienkich kiełbas parzonych, suszonych, wędzonych przeznaczonych do gotowania, grillowania bądź też do bezpośredniego spożycia.
Najlepsze do tradycyjnych bardzo cienkich kiełbas np.: podwawelska.
✅POCHODZENIE:
Jelita, które posiadamy w ofercie pochodzą od najlepszych europejskich producentów - jelita wieprzowe europejskie.
Jelita posiadają dokument świadectwa pochodzenia: Handlowy Dokument Identyfikacyjny.
Jelita przechowujemy w zasolonych beczkach, w klimatyzowanych pomieszczeniach.
Jelita Wieprzowe 2426
⭐⭐⭐⭐⭐
✅PRZYGOTOWANIE JELIT WIEPRZOWYCH DO UŻYCIA:
Przed użycie trzeba wypłukać jelita z soli mocząc je w letniej wodzie przez ok 30-60 minut.
Po namaczaniu, bezpośrednio przed rozpoczęciem nadziewania należy je ponownie przepłukać, wewnątrz i na zewnątrz, pod bieżącą ciepłą wodą.
✅PRZECHOWYWANIE JELIT WIEPRZOWYCH:
Jelita posiadają ok 12 miesięczny termin przydatności do spożycia. Należy przechowywać je w soli lub roztworze soli w temperaturze ok 3-15 stopni Celsjusza. Nie należy mrozić jelit, gdyż może to wpłynąć na zmniejszenie ich elastyczności.