Liofilizowany obiad Trek'n Eat Chili con Carne 200 g
---------------------------------------
Parametry produktu:
- typ dania: pozostałe
- rodzaj dania: dania główne
- liczba kcal na porcje: 639
- ilość kcal na 100 g suchego produktu: 355
- waga opakowania [g]: 180
- waga po przygotowaniu [g]: 630
- skład: 42% czerwona fasola|12% wołowina|pomidory|prażona cebulka (76% cebula|olej roślinny (olej rzepakowy|olej palmowy)|mączka pszenna|sól spożywcza)|maltodekstryna|teksturowane białko sojowe|brzeczka|tłuszcz palmowy|papryka|skrobia|cukier mleczny
- inne: Węglowodany: 36g/100g Tłuszcz: 12g/100g Białko: 25g/100 Gluten: możliwy Laktoza: możliwy
TREK'N EAT TO JEDZENIE LIOFILIZOWANE DLA KAŻDEGO PODRÓŻNIKA.
Firma powstała w 2004 roku, w Szwecji. Specjalizuje się samowystarczalnych systemach żywienia oraz uzdatniania wody.
Produkty marki Trek'n Eat są zdrowe, pełnowartościowe i odżywcze. Trek'n Eat oferuje szeroką gamę dań, od przekąsek, śniadań, dań głównych do deserów, które dostarczą dzienne zapotrzebowanie kaloryczne z pełnią wartości odżywczych podczas wędrówki.
Marka Trek'n Eat to naturalne posiłki dla każdego, niezależnie od sposobu spędzania czasu wolnego. W swoje ofercie Trek'n Eat posiada zarówno posiłki wegańskie, jak i mięsne, dlatego każdy znajdzie odpowiednie danie dla siebie. Dania liofilizowane to gwarancja wygody oraz oszczędności. Jedyne co robisz, to zalewasz opakowanie gorącą wodą, mieszasz, a po określonym czasie możesz spożywać swoje ulubione danie zużywając zdecydowanie mniej gazu czy paliwa niż przy gotowaniu obiadu.
Czym jest liofilizacja?
Proces liofilizacji to kontrolowane dostarczanie ciepła do zamrożonego produktu w próżni, tak aby umożliwić zamarzniętej wodzie proces sublimacji.
Prawidłowa liofilizacja powinna trwać od 16 do 24 godzin. Poprzez odwodnienie, danie traci ponad 90% swojej pierwotnej wagi a zawartość wilgoci w końcowym produkcie jest zredukowana do 2%.
Jeśli liofilizowany produkt jest szczelnie zapakowany, żywność może być przechowywana przez wiele lat.