Java Jampit
Miejsce pochodzenia: Wyspa Jawa
Rodzaj: Mielona
Waga: 500 g
Smak: Niepowtarzalne połączenie smaków takich jak czekolady, cytrusów, lawendy czy suszonej śliwki
Aromat: czekoladowo – cytrusowy
Zastosowanie: Ekspresy ciśnieniowe, ekspresy przelewowe, parzenie tradycyjne, alternatywne metody zaparzania
Arabika Java Jampit uprawiana jest w Indonezji na wyspie Jawa w regionie o nazwie Ijen Plateau na wysokości od 1100 do 1600 m n.p.m. Wysokość na której uprawiana jest kawa oraz podłoże wulkaniczne wpływają na niezwykły smak kawy Java Jampit. Arabika Java to eksplozja smaków i aromatów w filiżance kawy. Java Jampit charakteryzuje się smakiem, który stanowi połączenie czekolady, cytrusów, lawendy oraz suszonej śliwki. Ta Kawa to bez wątpienia ciekawa mieszanka, która nie jednej osobie przypadnie do gustu.
Kawa przygotowywana jest pod indywidualne zamówienie klienta w Palarni Kawy Cafe Ina w Gdyni dlatego też jest zawsze świeża i najwyższej jakości. Kawa przygotowywana pod indywidualne zamówienie nie podlega zwrotowi.