JARZĘBINA KANDYZOWANA
W CZEKOLADZIE 100 gramów !!!
---------------------------------------------------------------------------------------------------
Mało kto wie, że odpowiednio przygotowane owoce jarzębiny nadają się do spożycia. Co więcej, są niezwykle smaczne. W tych kandyzowanych znajdziemy słodko-kwaśne nuty na tle niemal niewyczuwalnej goryczki.
Jeśli dodatkowo kandyzowaną jarzębinę oblać grubą warstwą czekolady otrzymamy niespotykane połączenie. JARZĘBINA KANDYZOWANA W CZEKOLADZIE to rzadkość na polskim rynku. Te niewielkie, apetyczne czekoladki łączą w sobie głębię smaku prawdziwej, belgijskiej czekolady oraz niepowtarzalny aromat i smak kandyzowanych owoców jarzębiny.
Proponowana przez nas KANDYZOWANA JARZĘBINA W CZEKOLADZIE powstała w niewielkiej, lecz cenionej, rodzinnej manufakturze. Słodycze z tego przedsiębiorstwa zdobywają uznanie w całej Europie. Tradycyjne metody produkcji i niespotykane połączenia smaków doceniono przyznawszy producentowi wyróżnienia m. in. Euro Gastro.
Do produkcji tych pysznych słodyczy użyta została oryginalna czekolada marki Barry Callebaut. Jej doskonała jakość wynika z wysokiej zawartości miazgi kakaowej. Właśnie to decyduje o niezwykłych walorach smakowych KANDYZOWANEJ JARZĘBINY W CZEKOLADZIE.
Składniki KANDYZOWANEJ JARZĘBINY W CZEKOLADZIE:
- jarzębina kandyzowana 51% (jarzębina, cukier, regulator kwasowości – kwas cytrynowy);
- czekolada belgijska 48% (cukier, miazga kakaowa, tłuszcz kakaowy, emulgator - lecytyna sojowa, aromat - wanilina), masa kakaowa - minimum 43%;
- substancje glazurujące: guma arabska, cukier i szelak.
Wyprodukowano w Polsce
Dystrybutor: Skworcu Marek Skworc
Wartości odżywcze dla 100g JARZĘBINY W CZEKOLADZIE:
- wartość energetyczna: 1787kJ/426 kcal;
- białko: 2,5g;
- węglowodany: 66g (w tym cukry: 62g);
- tłuszcz: 15g (w tym nasycone kwasy tłuszczowe: 8,9g).
Informacja dla alergików:
Na terenie zakładu produkcyjnego wykorzystywane są orzechy ziemne i inne orzechy, soja, sezam i gorczyca, zboża zawierające gluten, produkty zawierające dwutlenek siarki, laktozę, jaja oraz seler.