JARZĘBINA DO MIĘS FUNGOPOL
Jarzębina zawiera dwukrotnie większą ilość karotenu niż marchew. W medycynie ludowej od wieków stosowano ją na pobudzenie apetytu.Może mieć również działanie wspomagające pracę serca. Jest wyśmienitym dodatkiem do wszystkich mięs.
Wartość odżywcza w 100 g produktu:
- Wartość energetyczna: 712 kJ / 168 kcal.
- Tłuszcz: < 0,2 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: < 0,01 g.
- Węglowodany: 41,5 g w tym cukry: 28,5 g.
- Białko: 0,4 g.
- Sól: < 0,01g.
.Składniki; jarzębina, jabłko, cukier.
Sporządzono z 135 g owoców na 100 g produktu.
Przechowywać w chłodnym i ciemnym miejscu.
Po otwarciu przechowywać w temp.ok.+4°C.
Pojemność; 200g
Producent; Fungopol
Kraj pochodzenia; Polska