Produkt rolnictwa ekologicznego*
Jarmuż sproszkowany BIO 125g – Bio Planet
Ekologiczny jarmuż w proszku wytwarzany jest ze świeżych liści jarmużu. Należy do roślin kapustowatych. Charakteryzuje się wysoką wartością odżywczą i ciekawym smakiem z nutką goryczy. W postaci sproszkowanej stanowi pożywny składnik napojów, koktajli, zup i sosów.
Składniki: jarmuż sproszkowany* (100%) (*certyfikowany składnik ekologiczny)
Wartość odżywcza w 100g:
- Wartość energetyczna - 1193 kJ / 284 kcal**
- Tłuszcz - 3,8 g,
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,3 g
- Węglowodany - 34 g,
w tym cukry - 5,5 g
- Błonnik - 21 g
- Białko - 18 g
- Sól - 0,2 g
Zalecane warunki przechowywania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
*Rolnictwo ekologiczne – system gospodarowania, wykluczający wykorzystywanie syntetycznych nawozów mineralnych, pestycydów, regulatorów wzrostu i syntetycznych dodatków paszowych. Charakteryzuje się produkcją w cyklu zamkniętym gleba – roślina – zwierzę, przy zachowaniu dużej samowystarczalności. Jest sposobem życia w symbiozie z naturą, w którym cele ekologiczne przeważają nad ekonomicznymi.
**RWS - Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400KJ/2000kcal).