Japońskie słodycze (8101911005)



Nie było ofert kupna

Zakończona o 5:59 dnia 19.05.2019 r.

Kategoria: Ciasta, desery
Lokalizacja: Warszawa


Zobacz aktualne oferty
aktualne przedmioty sprzedającego

Parametry

Rok wydania (xxxx)
2013
Okładka
twarda z obwolutą
Stan
Nowy

oferta nr 8101911005


Opis

Japońskie słodycze Magdalena Tomaszewska-Bolałek

Magdalena Tomaszewska-Bolałek

  • Ilość stron: 320
  • Oprawa: twarda z obwolutą
  • Format: 17.1x24.6 cm
  • Data wydania: 2013
  • Wydawca: Hanami
  • EAN: 9788360740781

- Nie obsługujemy wysyłki za granicę.

- Brak odbioru osobistego w siedzibie firmy.

- Numer konta do wpłat przy wyborze przelewu zwykłego: 35 1600 1127 1842 8445 8000 0001, Ravelo Sp. z o. o. W tytule przelewu wpisz nick Allegro + numer aukcji.

Japonia od wieków fascynuje Europejczyków. To zakątek świata, gdzie nowoczesność miesza się z wielowiekowymi tradycjami. Kraj nowinek technicznych, starych świątyń oraz wspaniałego jedzenia, o którym można by pisać i pisać. Wśród niezliczonych smakołyków w życiu mieszkańców Archipelagu Japońskiego szczególną rolę odgrywają słodycze. Śnieżnobiałe ciastka ryżowe jadane od początków naszej ery, łakocie przywożone z Chin, wyszukane specjały z Kioto towarzyszące ceremonii herbacianej czy ekstrawaganckie ciasta przygotowywane przez najlepszych, współczesnych cukierników to tylko wycinek bogactwa tego, co oferuje kuchnia Kraju Kwitnącej Wiśni.Słodycze japońskie to jedna z pierwszych, tak kompleksowych publikacji poświęconych japońskiemu cukiernictwu wydanych w języku europejskim. To niezwykła podróż w czasie, podczas której nie zabraknie wizyt do cesarskiej kuchni, bogatych domach samurajów oraz kupców czy słynnych zakładach cukierniczych.Magdalena Tomaszewska-Bolałek - japonista, dziennikarka, badaczka kultury żywieniowej, autorka książek: Tradycje kulinarne Japonii oraz Zwierzęta zodiaku w kulturze Japonii. Zawodowo zajmuje się opracowywaniem i prowadzeniem warsztatów kulinarnych, a także spotkań i kursów z zakresu historii jedzenia czy obyczajów stołowych. Poza kwestiami kulinarnymi bada też różne aspekty kultur azjatyckich sztuka, popkultura, moda, organizuje pokazy oraz warsztaty zakładania kimona. Swoimi autorskim przepisami i felietonami dzieli się na blogu Kuchniokracja.

Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu.