Tenkei Seika Japońskie ciasteczka mini Dorayaki z nadzieniem anko, 160g
Kraj pochodzenia: Japonia
Oryginalny Japoński produkt.
Ciasteczka dorayaki tojeden z najbardziej rozpoznawalnych deserów japońskich, których legendarne początki sięgają aż XII wieku. Składają się z dwóch placuszków z ciasta biszkoptowego castella, które swoją konsystencją i smakiem porównywalne jest z naleśnikami typu pancake (choć zdaniem wielu ciasto castella jest lżejsze i bardziej sprężyste), pomiędzy którymi tradycyjnie znajduje się pasta anko, czyli pasta ze słodkiej czerwonej fasoli azuki.
Mini Dorayaki od firmy Tada Seika to małe ciasteczka wypełnione pastą anko w wersji tsubuan, a więc o ziarnistej, bardziej zróżnicowanej teksturze. Każde z nich zostało zapakowane osobno, dzięki czemu zachowają swą swą sprężystość i świeżość do ostatniego ciasteczka!
Skład : cukier, mąka PSZENNA, JAJKO kurze, czerwona fasola, syrop skrobiowy zredukowany, syrop skrobiowy, olej palmowy, niesłodzony dżem z fasoli, MLEKO zagęszczone, miód, słodkie ziemniaki w proszku, mirin, agar, proszek do pieczenia, emulgator, środek regulujący pH, aromat, barwnik gardenia.