Malony JAPOŃSKI makaron Harusame sojowy ze skrobi, 100g
Kraj pochodzenia: Japonia
Oryginalny Japoński produkt.
Makaron Malony jest makaronem typu sojowego, choć wbrew temu powszechnie używanemu w Polsce określeniu, makaron tego typu nie powstaje z soi, lecz ze skrobi i wody. Makaron sojowy znany jest także pod bardziej adekwatną nazwą makaronu szklanego lub celofanowego, która nawiązuje do przezroczystości nitek makaronu po jego ugotowaniu. W Japonii makaron ten występuje zaś pod nazwą harusame.
Makaron Malony wytwarzany jest wyłącznie ze skrobi ziemniaczanej, skrobi kukurydzianej oraz wody, w związku z czym jest wolny od glutenu oraz wszelkich alergenów. Ziemniaki wykorzystane w produkcji pochodzą natomiast z uprawy na wyspie Hokkaido.
Aby ugotować makaron Malony wystarczy 5 minut! Będzie się świetnie nadawał do potraw typu nimono, np. nikujaga, czy sałatek lub zup.
Skład: skrobia ziemniaczana, skrobia kukurydziana, zagęszczacz, lepkie polisacharydy