Japoński majonez Kewpie 500 ml
Producent: KEWPIE
Kewpie jest to tradycyjny majonezy, produkowan w Japonii od 1925 roku. Ma bardzo bogaty, kremowy smak, inny niż zwykłe majonezy ze względu na jego połączenie żółtek, octu ryżowego lub jabłkowego i słodu. Jest też nieco rzadszy. Kewpie jest zdecydowanie najbardziej popularną marką japońskiego majonezu, jest chwalony na całym świecie za bardzo wyraźny smak. Używany także zamiast masła lub oleju podczas smażenia warzyw, mięsa i owoców morza. Numer 1 sprzedaży w Japonii, ma 50% mniej kalorii od tradycyjnych majonezów.
Skład: olej roślinny (rzepakowy, SOJOWY), żółtko JAJA 14% (z USA), ocet, sól, wzmacniacz smaku E621, przyprawy (GORCZYCA), ekstrakt przypraw.
Pojemność: 500 ml
Waga: 500g