Mugicha Barley Tea - herbata jęczmienna
Japońska prażona herbata jęczmienna. Herbata w wygodnych saszetkach - bardzo łatwa do przygotowania.
Tradycyjna japońska herbata pijana w Japonii najczęściej na zimno, od ponad 500 lat. Produkowana w 100% z jęczmienia z prefektury Saga, głównego obszaru produkcji jęczmienia w Japonii. Doskonały bezkofeinowy napój o charakterystycznym aromacie i kawowym smaku. Bezpieczna dla osób w podeszłym wieku, dzieci i niemowląt.
Herbata jęczmienna oprócz specjalnego smaku i aromatu posiada wiele cennych właściwości, między innymi:
- poprawia krążenie krwi;
- jest bogata w antyoksydanty;
- wspomaga układ trawienny;
- chroni przed chorobami serca;
- działa antybakteryjnie.
Dzięki braku zawartości kofeiny herbatę jęczmienną spożywać możemy o każdej porze dnia bez obawy o zdrowie.
INFORMACJE O PRODUKCIE
Składniki: jęczmień.
Masa netto: 4 g x 20 = 80 g
Sposób przygotowania: 1 saszetkę herbaty parzyć w 300 ml gorącej wody przez 10 min.
Kraj pochodzenia: Japonia