Kissa Matcha for Cooking - japońska BIO Matcha - 80 g
Matcha kulinarna o świeżym bogatym smaku. Używana w kuchni do wypieków, nadaje im ciekawy zielony kolor.
Jest także doskonałym składnikiem zdrowych i odżywczych smoothies, koktajli i szejków.
Można użyć jej również do przygotowania matcha latte, jak i codziennej tradycyjnej matchy.
Region:
Wszystkie Matche KISSA pochodzą z Prefektury KAGOSHIMA, wyspa Kyûshû (w pobliżu Parku Narodowego Kirishima)
Oferowana KISSA Matcha posiada certyfikaty BIO AT-BIO-301
Najlepiej spożyć przed: data na opakowaniu, 01/2020
Przechowywać w suchym miejscu!
Producent: Kissa Tea GmbH, 1010 Wien, AUSTRIA
Matcha to najlepsza ekskluzywna herbata zielona o nieocenionych właściwościach, która staje się coraz popularniejsza.
Oczyszcza organizm - wspaniale detoksykuje organizm. Pomaga pozbyć się z ciała toksyn, trucizn, metali ciężkich. Spożywana regularnie przywraca prawidłowe działanie gospodarki hormonalnej.
Zwiększa poziom energii - to najlepszy naturalny energetyzujący napój. Wszystko dzięki zawartości unikalnej mieszanki aminokwasów. Najwyższy poziom energii utrzymuje się przez dwie godziny po wypiciu filiżanki
Podnosi odporność - proszek Matcha zawiera ogromne ilości polifenoli, katechiny, flawonoidów i antyoksydantów, które pomagają chronić organizm przed wirusami i bakteriami.
Pomaga w utracie wagi - dzięki swoim właściwościom rozgrzewającym przyspiesza matabolizm. Jest również niezwykle bogata w błonnik.
Pomaga utrzymać w zdrowiu układ sercowo-naczyniowy.
Matcha wykazuje właściwości bakteriobójcze, pomaga chronić szkliwo nazębne, ale również neutralizuje bakterie w jamie ustnej przywracając świeży oddech.