Japan Sencha Premium to zielona, japońska Sencha, przez smakoszy zaliczana do herbat klasy premium. Produkowana jest z młodych, niewielkich i częściowo rozwiniętych liści krzewów, które są zbierane na wiosnę.
W herbacie próżno szukać goryczy, dominuje delikatny, łagodnie słodki smak. Warto pamiętać o nie przekraczaniu maksymalnego czasu zaparzania i oddzieleniu liści od naparu.
Składniki: Japan Sencha Premium
Sposób zaparzania:
- Ilość herbaty: łyżeczka na filiżankę.
- Temperatura wody: ok. 70-80°C.
- Czas parzenia: 2-3 min.
- Ilość parzeń: trzy-cztery.
Wszystkie nasze herbaty są pakowane w eleganckie i szczelne opakowania strunowe Doypack, które pozwalają cieszyć się smakiem i aromatem herbaty przez długi czas. Dzięki dodatkowemu zabezpieczeniu w postaci zgrzania i zamknięciu strunowemu, opakowania chronią herbaty przed wilgocią, powietrzem i promieniami słonecznymi, a jednocześnie pozwalają na wielokrotne zamykanie i otwieranie produktu.
Na każdym opakowaniu znajduje się etykieta z informacjami o nazwie herbaty, składzie, pochodzeniu, sposobie użycia, terminie przydatności oraz wadze netto. Opakowania są bardzo estetyczne i praktyczne, a zamknięcie strunowe zapobiega rozsypaniu produktu. Wysoka barierowość i nieprzezroczystość opakowań to dodatkowe zalety, które gwarantują ochronę herbaty przed szkodliwymi czynnikami zewnętrznymi.
Dzięki naszym opakowaniom, herbaty są zawsze świeże i gotowe do degustacji. Dodatkowo, wygodny kształt opakowań ułatwia przechowywanie i pakowanie na podróż.