W przypadku rozbieżności pomiędzy parametrami produktu na górze strony aukcji a opisem poniżej
Prosimy kierować się opisem umieszczonym przez nas przy zdjęciu
Autorzy: Cieślak, Jan
Wydawnictwo: Przemysłu Lekkiego i Spożywczego [WPLiS]
Miejsce i rok: Warszawa 1959
Wydanie: pierwsze
Oprawa: miękka bez obwoluty
Ilość stron: 468
Format: 154 x 207 mm
Stan: dobry, okładka z otarciami, przygięciami i niedużymi przybrudzeniami, na grzbiecie i bloku książki nieduże ślady czytania, pożółkły papier i blok książki od zewnątrz, ten ostatni również trochę przybrudzony, okładka z przodu doklejana do bloku książki wąskim paskiem białego papieru
Dodatkowe informacje:
UWAGA
W książce było sporo odręcznie napisanych na osobnych karteczkach przepisów na różne wina i inne alkohole
- przepisy te zostawiliśmy, może będą przydatne :D
* * * * * * *
Domowy wyrób win owocowych, miodów pitnych oraz wódek, likierów i cocktaili.
64 czarno-białe zdjęcia i ilustracje w tekście.
* * * * * * *
SPIS TREŚCI - główne rozdziały:
- Wiadomości ogólne
- Wyrób win owocowych
- Przepisy szczegółowe sporządzania win
- Wady i choroby wina oraz ich leczenie
- Wyrób miodów pitnych
- Wyrób wódek gatunkowych
- Przepisy szczegółowe sporządzania wódek gatunkowych