Jamón Duros Reserva 100% | Entero
od CASA CONEJOS wysuchona tradycyjną ekologiczną metodą "Otwartego okna"
Szynka Dojrzewająca z tyłnej nogi 100% rasy hiszpańskej świni Duroc
Czas dojrzewania: 18 miesięcy
Hiszpański produkt regionalny TERUEL, ARAGON. Najwyższa jakość
Jamón to najsłynniejszy kawałek wieprzowiny. Ale dobre surowce są równie ważne jak proces suszenia, który wzmacnia ich właściwości.
W Casa rodziny Conejos wybieramy najlepsze surowce pochodzenia hiszpańskiego. Są to świnie karmione naturalnymi zbożami.
Nasze zaangażowanie w dobre praktyki, szacunek i zrównoważony rozwój oznacza, że dostarczamy materiały wyłącznie zgodnie z certyfikatem dobrostanu zwierząt Welfair.
Rezerwat Przyrody gdzie hodowane świni hiszpańskej rasy Duroc oddycha czystym powietrzem miejscowości Cedrillas w regionie Teruel na wysokości 1364 metrów w górach Aragonu. A póżnije szynka z tej świnki od ponad 18 miesięcy jest wytrzymana z troską i cierpliwością.
Przeprowadzamy powolne suszenie. Nie przyspieszamy procesów. W ten sposób uzyskuje się delikatny smak o maślanej konsystencji i wyraźnym aromacie.
Naszą metodą solenia jest solenie w stos, tak jak robiono to w dawnych czasach. Dzięki doświadczeniu zdobytemu przez ponad 30 lat osiągnęliśmy niską zawartość soli w produkcie końcowym.
Każda z naszych szynek ma swoją historię, tradycję, która podąża za ich spokojnym procesem. Ponieważ tak wyjątkowy produkt wymaga troski i cierpliwości.
Nasi klienci uznają to za najlepszy wybór pod względem stosunku ceny do wydajności.
Minimalny okres wytrzymania wynosi 24 miesiące, znacznie powyżej średniej rynkowej.
Waga nogi w całości 8500g +-5%
Zawartość tłuszczu 3,6 %
Wartości odżywcze na 100g:
Wartość energetyczna: 672,1kj/ 159,2kcal
Tłuszcz: 3,6g
-w tym tłuszcze nasycone: 1,3g
Węglowodany: 0,2g
-w tym cukry: 0,2g
Białko: 31,5g
Sól: 4,5g
Produkt 100% pochodzi z regionu Teruel, Aragon, Hiszpania.
ZAPRASZAMY DO WSPÓŁPRACY:
Na naszych aukcjach wystawiamy tylko towary, które znajdują się na naszym magazynie. W każdej aukcji określony jest czas dostawy oraz waga przedmiotu.Zapraszamy do współpracy Restauracje, Bary, Hotele .Jesteśmy w stanie dostarczyć dowolną ilość produktów oferowanych na naszych aukcjach na terenie miasta Wrocław.
Metoda otwartego okna - to jest zerezerwowana i chroniona przez rząd Hiszpanii metoda dojrzewania szynki szlachetnej - JAMON. Ta metoda pochodzi z dawnych czasów i jest tradycyjna dla górnego regionu Aragonu na wschodzie Hiszpanii