Jałowiec owoc jałowca
Jałowiec Owoc jałowca bardzo dobrze nadają się do aromatyzowania piwa i innych alkoholi. Warto dodawać je do octu ziołowego, bejcy do dziczyzny czy dzikiego ptactwa. Świetnie pasują do pieczeni, duszonych warzyw lub sałatek. Można ich używać również do pasztetów
Parametry:
- Kraj pochodzenia: Macedonia Północna
- Barwa: ciemnobrązowa do ciemnoniebieskiej
- Zapach: właściwy, bez zapachów obcych
- Smak: charakterystyczny, bez posmaków obcych
- Wygląd: częściowo wysuszone, elastyczne owoce
- Warunki przechowywania: pomieszczenia suche, wilgotność względna do 75%, temperatura max. 25°C, chronić od światła
- Opakowanie: saszetka przezroczysta typu DOYPACK z zamknięciem strunowym
Saszetka doypack:
- Perforacja laserowa
Laserowo perforowana linia wraz z Easy Open umożliwia łatwe otwarcie opakowania w linii prostej.
- Zipper
Otwarcie strunowe umożliwiające wielokrotne otwarcie i zamknięcie opakowania. Funkcjonalne w szczególności w przypadku produktów sypkich.
- Easy Open
Nacięcie ułatwiające otwieranie.