Jaki olej kokosowy do smażenia - NATURALNY 0.5L
MARKA: NATUR PLANET
Olej kokosowy - zimnotłoczony, nierafinowany
Olej Kokosowy tłoczony na zimno w Polsce z surowców z Indonezyjskich selekcjonowanych upraw. Ma delikatny, słodki smak i kokosowy zapach. Doskonale nadaje się do spożywania na zimno. Klarowny, nie przypala się.
- Zawartość Kwasu Laurynowego minimum 50 %
- Doskonały jako zamiennik masła lub margaryny
- Stosowany zewnętrznie - doskonale pielęgnuje
DZIAŁANIE:
- wspiera metabolizm oraz pomaga w utracie zbędnych kilogramów
- poprawia elastyczność naczyń krwionośnych
- wpływa korzystnie na produkcję zdrowego cholesterolu
- wspomaga profilaktykę osteoporozy
- hamuje rozwój bakterii odpowiedzialnych za próchnicę i infekcje jamy ustnej
- wspomaga układ odpornościowy
- zapewnia młody i zdrowy wygląd skóry
POJEMNOŚĆ: 500 ml
STOSOWANIE:
Olej kokosowy posiada temperaturę dymienia bliską 180oC, może być więc wykorzystywany do smażenia i pieczenia. Należy jednak unikać długotrwałej obróbki cieplnej oleju, a także tzw. smażenia głębokiego.
Jest doskonałym zamiennikiem margaryny lub masła jako dodatek do ciast i pieczywa. Z powodzeniem wykorzystamy go również do przygotowywania sałatek. Ze względu na swój mocno kokosowy aromat nadaje potrawom orientalny smak.