Jajka przepiórcze (opakowanie 18 szt) PRZEPIÓRKI *
Producent: JAJKA/BIO PLANET
Opis produktu:
Jaja przepiórcze od Polskich przepiórek.
W porównaniu z jajem kurzym, jaja przepiórcze są zdecydowanie lepszym źródłem niezbędnych aminokwasów, np. metioniny 273 mg/1 gN, treoniny jest więcej aż o 114 mg/ gN. O wybitnej wartości decyduje wysoki poziom aminokwasów egzogennych. W jajach przepiórczych znajduje się więcej istotnych pierwiastków takich jak: żelazo (o 0,2 mg więcej niż w kurzych), fosfor (o 0,11 mg więcej). Przewyższają one również jajo kurze zawartością takich witamin jak: A, B12 oraz B1. Posiadają dużo żółtka w stosunku do swojej masy. Znajdują się w nich nieoznaczone składniki, dzięki którym po konsultacji z właściwym lekarzem na ogół mogą spożywać je osoby uczulone na białko jaja kurzego, jak również osoby z nadciśnieniem, gdyż nie zawierają szkodliwego cholesterolu.
Ilość w opakowaniu: 18 sztuk
Pochodzenie: Polska
Producent: Wyprodukowano przez: "PRZEPIÓRKI" Dariusz Królik, 98-200 Sieradz, ul. Dąbrowszczaków 13/2.
Weterynaryjny numer identyfikacyjny: 10149409
Zapakowane przez: Przedsiębiorstwo Wielobranżowe "AGRILOGIS" Marcin Gajewski, 98-235 Błaszki, Wrząca 6A.
Nr wet. pakowni: PL10145903WE.
Wartości odżywcze:
Przykładowa porcja: 1 jajko - 12 g
w 100 g / w porcji 12 g
Wartość energetyczna 158,00 kcal /18,96 kcal
Białko 13,00 g / 1,56 g
Węglowodany 0,40 g / 0,05 g
Tłuszcz 11,00 g / 1,32 g
Informacje dodatkowe:
Jaja przepiórcze są polecane:
- dla osób uczulonych na białko, w tym na białko jaja kurzego,
- w żywieniu dzieci i osób starszych,
- jako samodzielne danie (gotowane, jajecznica),
- do dekoracji dań, np. kanapek, sałatek itp.,
- jako dodatek np. do "tatara", barszczu, żurku.
Przechowywać w lodówce.
Data minimalnej trwałości: nie krótsza niż 14 dni.
Posiadamy bogatą ofertę produktową.
Zapoznaj się z naszymi pozostałymi aukcjami.
- Ekosfera24_pl - Delikatesy ekologiczne