Domowe konfitury i tradycyjne dodatki smakowe powstają według własnych receptur opartych na dawnych rodzinnych przepisach, w niewielkiej manufakturze „Smaki i Aromaty”, która należy do sieci Dziedzictwa Kulinarnego Mazowsza w ramach Europejskiej Sieci Regionalnego Dziedzictwa Kulinarnego. Wszystkie produkty z tej manufaktury przyświecają idei tradycji ale z nutką nowoczesności.
Konfitura jagody z żubrówką, to bardzo polskie połączenie smakowe, prawie każdy wie jaki smak i zapach ma żubrówka ale na pewno każdy zna smak i zapach jagód. To leśne połączenie daje bardzo aromatyczną, gęstą, wytrawną i intensywną w smaku i kolorze konfiturę. Konfitura jagodowa została wyprodukowana ręcznie według sprawdzonej, tradycyjnej receptury bez sztucznych dodatków, aromatów i barwników.
Konfitura jagody z żubrówką świetnie pasuje do:
- lodów jako polewa
- słodkich deserów
- ciast, np. sernika do dekoracji
- gorących naleśników
- tostów z białym twarogiem
- ciasta drożdżowego
- naleśników, omletów
- mięs, np. cielęciny, indyka czy kurczaka
- pasztetu z dziczyzny
- pieczonych owoców, np. pieczonych jabłek
Skład: jagody(na 100g użyto nie mniej niż 160g jagód), cukier, żubrówka jako dodatek smakowy, pektyna - naturalna substancja żelująca. Po otwarciu przechowywać w temp.ok 4°C.