Jagody Acai - sproszkowane liofilizowane 50g
Producent: KenayAG
Zapytaj o produkt
Acai rośnie na palmach, które osiągają nawet 25 metrów. Pochodzi z terenów tropikalnych Ameryki Południowej. Drzewa rosną wzdłuż głównych rzek w północnej Brazylii, zwłaszcza na nizinnych terenach zalewowych. Dojrzałe owoce acai mają ciemny purpurowy kolor. Z wyglądu podobne do winogron – zawierają jedną pestkę (7-10 mm średnicy) i bardzo niewiele miąższu. Drzewo rodzi je dwa razy do roku w kilku lub kilkunastu gronach, zawierających od 500 do 900 jagód. Miąższ wykorzystywany jest w tradycyjnej kuchni brazylijskiej. W Amazonii jest podstawą diety mieszkańców dżungli, stanowiąc do 42% ogółu pożywienia
Zalecana porcja dzienna: 3-4 łyżeczki dziennie
Sposób użycia: acai, dzięki uniwersalnej postaci jaką jest proszek można spożywać według uznania np. z jogurtem lub koktajlem warzywno-owocowym
Certyfikaty: Bez GMO, Food grade, USDA, Certyfikat koszerności
Sposób przechowywania: przechowywać w zamkniętym opakowaniu w temperaturze pokojowej
Dystrybutor: Kenay Sp. J. ul. Częstochowska 25, 62-800 Kalisz, tel. 62 757 35 88, 62 757 35 89
Kraj pochodzenia: Brazylia
Składniki: sproszkowane liofilizowane owoce acai
Acai – organiczne sproszkowane liofilizowane owoce*(Euterpe oleracea) Opakowanie zawiera: 100 g | |||
Wartość odżywcza w 100 g produktu | Ilość | %RWS** | |
Wartość energetyczna 1830 kJ/437 kcal | |||
Białko | 7,8 g | - | |
Węglowodany | 67,6 g | - | |
Cukier | 6,4 g | - | |
Błonnik | 31,3 g | - | |
Tłuszcz | 15,0 g | - | |
Tłuszcz nasycony | 7,9 g |
| |
Pozostałe | |||
Sód | 82,5 mg | - | |
Witamina A | 3 280,0 mcg | 410% | |
Witamina C | 52,5 mg | 66% | |
Wapń | 309,5 mg | 39% | |
Żelazo | 5,0 mg | 36% | |
Potas | 1 070,0 mg | 54% |
* konfekcjonowane z organicznego surowca
** referencyjne wartości spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal)