Borówka czarna - gatunek rośliny wieloletniej z rodziny wrzosowatych.
Produkt całkowicie naturalny, nie zawiera szkodliwych dla zdrowia dodatków chemicznych.
Jagoda w syropie nie tylko wzbogaci codzienną dietę, urozmaici smak niejednej potrawy, ale także pozwoli przypomnieć smak potraw przyrządzanych przez nasze babcie. Przetwór stanowi istotny element zdrowego stylu życia. Posiada właściwości prozdrowotne.
Głównym miejscem pozyskiwania surowca do produkcji przez firmę FUNGOPOL są Bory Tucholskie. To jedno z najczystszych ekologicznie miejsc w Polsce, jak i w całej Europie. Są one jednym z największych kompleksów leśnych w naszym kraju i obejmują obszar ponad 250 tysięcy hektarów powierzchni leśnej.
Jagoda w syropie zapewni Wam naturalny surowiec do sporządzania przeróżnych deserów, naleśników, musów, galaretek, kompotów, konfitur, nadzienia do ciast, a szczególnie do wypieku jagodzianek.
Składniki: jagody leśne, woda, cukier
Średnia wartość odżywcza w 100 g produktu:
Wartość energetyczna: 548 kJ / 129 kcal
Białko: <0,38 g
Węglowodany: 31,1 g
w tym cukry: 26,6 g
Tłuszcz: 0,53 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,1 g
Sól: <0,01 g
Masa netto: 270 g
Masa netto po odcieku: 85 g
Przechowywać w chłodnym i ciemnym miejscu.
Po otwarciu przechowywać w temp. ok. +4°C.
Najlepiej spożyć przed końcem: data i nr partii na opakowaniu.
Produkt pasteryzowany.
Wyprodukowano w Polsce.